006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО обговорив із президентом об’єднання «Help-Point Sumy» Маріанне ПІФФАРЕТТІ деталі прибуття осіннього гуманітарного конвою та подальшу співпрацю.

Міський голова висловив вдячність гості за те, що вона ось уже 15 років збирає та доправляє до Сум гуманітарні вантажі зі Швейцарії.

«За 15 років співпраця Сум із Воленом переросла в щиру дружбу. Дякуємо за можливість покращити матеріальну базу наших закладів, насамперед медичних. Сьогодні ми були в дитячий лікарні і бачили, обладнання, інші потрібні речі, що з’явились там завдяки вам. Громада нашого міста ще раз і ще раз дякує вам і всім, хто долучається до процесу збору та доставки вантаж, розподілу», – зазначив Олександр Лисенко.

Маріанне Піффаретті повідомила, що вересневий вантаж збирали, як завжди, по всій Швейцарії та . Фінансову допомогу в організації конвою надав Уряд кантону Ааргау, завдяки чому покрили третину витрат, решту – за пожертви.

«Цього разу я записувала, скільки часу потрібно, щоб зібрати і завантажити матеріали для одного транспортного конвою. ¬Вийшло близько двох місяців. Поки що конвой їде без проблем, усе добре. Дуже хочеться, щоб і тут усе добре відбулось, зрештою я несу за нього відповідальність», – сказала Маріанне Піффаретті.

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН зазначила, що Суми завжди виконують свою частину угоди, за якою місту належить 50% вантажу, забезпечують прозоре розвантаження та розподіл.

«Ми Вам вдячні за неймовірну комунікацію, завдяки чому стільки людей дізнаються про Суми. І не лише дізнаються, а й активно встановлюють місточки взаємодопомоги та взаємопідтримки між нашими містами та нашими країнами», – сказала посадовиця.

До добрих слів подяки, що прозвучали на адресу поважної гості, приєднався і заступник міського голови Максим ГАЛИЦЬКИЙ.

«Практично в усіх закладах охорони здоров’я міста комунальної власності, є сліди вашої доброти, вашої допомоги. Ініціатива міського голови, що спрямована на забезпечення матеріально-технічного закладів, більш зорієнтована на осучаснення умов перебування, ремонт приміщень, водночас ми знаємо, що завдяки вам зможемо забезпечити лікарні новими меблями, новими функціональними ліжками», – сказав посадовець.

Гуманітарний конвой із восьми вантажівок прибуде до Сум за два дні, 19 вересня. Загалом це майже 90 тон допомоги, переважно речі для лікарень, шкіл, соціальних закладів і рятувальників. Доправляють його 16 водіїв-волонтерів, серед яких чотири жінки.