007.jpg

Члени виконавчого комітету розглянули питання підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Зокрема заслухали інформацію представників теплопостачальних організацій та обслуговуючих підприємств, керівників медичних і навчальних закладів.

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО наголосив присутнім на засіданні виконавчого комітету представникам обслуговуючих організацій, та надавачам тепла на необхідності якнайшвидше усунути проблемні ситуації, та підготувати житловий фонд міста до опалювального сезону.

Про хід підготовки підприємств теплоенергетики та житлового фонду міста до роботи в осінньо-зимовий період відзвітував в. о. директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО.

За його словами заходи з підготовки цілісного майнового комплексу ТОВ «Сумитеплоенерго» до роботи в осінньо-зимовий період станом на 20 вересня виконані на 96,6%. Робота Котельні Північного промвузла АТ «Сумське НВО» налагоджена на 94,6%.

Як повідомив Віктор Павленко, станом на 19 вересня заборгованість АТ «Сумське НВО» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ складає 172 млн 397 тис. 169,77 гривень.

Попри труднощі, з якими стикається КППВ, міська влада та керівництво підприємства роблять усе від них залежне, аби подати в оселі сумчан тепло в термін. Зокрема, відповідно до наказу Міністерства розвитку громад та територій України АТ «Сумське НВО» включено до реєстру організацій, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії. Необхідна сума для досягнення рівня розрахунків 90% 64 млн 421 тис 497,08 грн.

Житловими підприємствами заплановані ремонтні роботи виконано на 86%. Станом на поточну дату управителями, що обслуговують будинки комунальної форми власності, підписано 378 актів готовності, що становить 41% від загальної кількості будинків з централізованим опаленням.

«До початку опалювального сезону усі підприємства та надавачі послуг повинні мати 100% актів про готовність будинків прийняти тепло, - зауважив Олександр Лисенко.

­­Він повідомив, що Держенергонагляд надав акт готовності до опалювального сезону комплексу Дирекції «Котельня Північного промвузла», тому в цілому, проблем по входженню в опалювальний сезон немає.

«Швидко проводьте гідравлічні випробування, вирішуйте поточні проблеми, щоб у термін усі будинки сумчан були з теплом!», – звернувся до представників обслуговуючих організацій та надавачів тепла міський очільник.