0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО напередодні Дня захисника України побував у 27-й Сумській реактивній артилерійській бригаді, де коштом міського бюджету роблять зручне вартове приміщення.

На відміну від існуючого вартового приміщення, нове розташовуватиметься в зоні розміщення основних об’єктів військової частини та буде зручним для військовиків, які проводять на службі понад добу: окрім усього для вартових перебачили місце для відпочинку, їдальню та душову кімнату. Також зроблять сушарку для особистих речей, що працюватиме цілорічно.

Наразі в будівлі вже оновили покрівлю, систему опалення, встановили нові вікна та виконали ряд внутрішніх робіт.

«У майбутньому вартовому приміщенні все буде зроблено на високому рівні і так, щоб особовому складу було комфортно. Воно значно відрізнятиметься від існуючого, наприклад, буде гаряча вода, що дає змогу облаштувати душову, та нова система опалення, яка дозволить добитись потрібної температури без використання обігрівачів, – повідомив заступник командира 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади по роботі з особовим складом Дмитро ГОРБ. – Це була наша ініціатива, дякуємо міському голові та депутатам за те, що підтримали її».

На проведення ремонту з міського бюджету спрямували у вигляді субвенції перший транш у розмірі 271,9 тис. гривень.

«У Сумах успішно впроваджуються ініціативи спрямовані на соціальний захист учасників АТО/ООС, разом із тим ми розуміємо, що допомоги потребують не лише окремі воїни, а й військо загалом, причому дуже важлива матеріальна підтримка. Починаючи з 2014 року сумська громада постійно допомагає нашим військовикам поліпшувати умови несення служби. Ми не припинимо допомагати Збройним Силам України, адже щоб в Україні якнайшвидше настав мир зараз, як ніколи, нам потрібна міцна українська армія», – сказав очільник міста.

Торік коштом міського бюджету у військовій частині відремонтували казарму. За словами Дмитра Горба, наразі це приміщення одне з найкомфортніших, тож як заохочення і розмістили в ньому найкращу роту.