001.jpg

Напередодні Дня автомобіліста і дорожника, що традиційно відзначають в Україні в останню неділю жовтня, міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав водіїв, шляховиків, ремонтних робітників та керівників автотранспортних підприємств Сум з професійним святом і відзначив кращих представників галузі.

Очільник обласного центру зауважив, що розвиток транспортної мережі – важливий напрямок розвитку суспільства, адже сьогодні неможливо уявити повсякденне життя без автомобілів, та рівних, якісних доріг.

«Сьогодні саме водії і дорожники забезпечують сумчанам комфортне та безпечне пересування містом, – відзначив очільник Сум. – Для поліпшення якості транспортного обслуговування, ми взяли курс на оновлення комунального транспорту. В цьому питанні ми вже маємо здобутки, – чотири тролейбуси європейського зразка придбали і пустили на маршрути цьогоріч. Надалі плануємо працювати у заданому темпі».

Міський голова також подякував дорожникам за їхню працю і відданість професії. І зазначив, що завдяки ефективній роботі спеціалістів КП «Шляхрембуд» місту вдалося за останні три роки відремонтували понад 400 тис. м2 міських доріг.

«Усі ми не уявляємо свого життя без вашої праці. Впевнений, що ваша майстерність і надалі слугуватиме розвитку галузі і реалізації транспортного потенціалу Сум. Дякую за вашу щоденну роботу, яка є важливою для кожного. Бажаю усім працівникам автомобільного транспорту та дорожнього господарства добробуту, нових трудових здобутків, міцного здоров'я та подальшої успішної роботи», – сказав Олександр Лисенко.

Привітав колектив автомобілістів і дорожників міста і начальник відділу транспорту, зв'язку і телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО.

«Сьогодні тут зібралися професіонали, чия нелегка праця потребує високої кваліфікації, витримки та справжньої відданості своїй справі, – зауважив посадовець. – Вітаю усіх вас зі святом і бажаю рівних доріг, «зеленого» світла завжди і повсюду та мирного неба над головою».

Сергій Яковенко наголосив, що у місті транспортна комунальна галузь з кожним роком розвивається все більше. На сьогодні послугами КП «Електроавтотранс» щоденно користуються близько 72 тис. пасажирів, з них майже 70% мають право на пільговий проїзд. Пасажирські перевезення здійснюється за вісьмома автобусними та 15 тролейбусними маршрутами.