0012.jpg

У Сумах відзначили День Гідності та Свободи – початок Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Міські та обласні посадовці, військові та інші громадяни не залишились осторонь знакової дати, згадавши знаменні події 2004 та 2013 роках та вшанувавши пам’ять загиблих покладанням квітів поблизу пам’ятного знаку на честь героїв Небесної Сотні.

Далі процесія рушила на Алею Героїв, де представники духовенства прочитали поминальну молитву, і сумчани, на знак пошани та вдячності за героїзм, залишили біля кожної могили справжніх захисників України червоні гвоздики.

Потому в обласній філармонії відбувся урочистий концерт, на якому були присутні цивільні та військові.

Міський голова звернувся до сумчан із проханням бути свідомими, запитати себе чи гідні тієї честі, яку відстоювали наші пращури і ті, кого немає в живих через події п’ятнадцятирічної та шестирічної давнини.

«Славетна історія показує, що і 200 років тому, і зараз, у 21-му столітті український народ не відходив від оборони незалежності і ми завжди перемагали, доводячи, що славетний козацький дух – нездоланний. Дуже важливо щоб і нинішнє покоління пам’ятало і розуміло, що саме в ці дні відбувалися події, які стали наслідком суспільного незадоволення – вся країна повстала проти несправедливості. Ганьбили дорослих, ганьбили студентів – це страшно й боляче, тому життя тих революціонерів повинне залишитися в пам’яті і бути прикладом правильного будівництва нашого суспільства, нашого життя» – наголосив очільник міста.