Надрукувати
Перегляди: 2314

У Сумах за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА започаткували грошові премії для переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» і сьогодні вручили сертифікати на їх отримання першим володарям.

Вручення сертифікатів на отримання премій розміром 10 тис. грн. кожна відбулось під час ушанування переможців та учасників І етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020». Він мав на меті виявити та підтримати професійних, креативних і творчих учителів, які здатні реалізовувати ідеї Нової української школи.

Освітянське змагання, що мало статус зонального, бо долучились педагоги сусідніх об’єднаних територіальних громад, проходило у п’яти номінаціях: «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта», «Хімія». 18 педагогів Сум продемонстрували високий рівень високий рівень професійної майстерності, , сучасні підходи до організації роботи з учнями. Тож у підсумку саме сумчани здобули перемогу.

Олександр Лисенко особисто вручив сертифікати на отримання грошових премій учителю зарубіжної літератури школи № 12 Ользі БЕСКОРСІЙ учителю історії школи № 6 Тетяні КАЛАШНИК, учителю образотворчого мистецтва школи № 29 Павлу ОСТАПЕНКУ, учителю початкових класів школи № 23 Валентині ВОЛНИЦЬКІЙ, учителю хімії школи № 15 Наталії ЧЕРЕДНИЧЕНКО.

Решта учасників конкурсу отримали відзнаки та подарунки.

Вітаючи освітян, міський голова насамперед подякував їм за копітку працю та відданість обраній професії. Очільник міста побажав освітянам терпіння та невичерпної енергії задля виконанні почесної місії – виховання гармонійно розвинених освічених особистостей, яким творити майбутнє України.

Олександр Лисенко запевнив, що розвиток освіти залишається пріоритетним для керівництва міста, тож влада і надалі приділятиме значну увагу матеріально-технічному забезпеченню закладів.

«Нам з вами багато що вдалось і не соромно за те, що ми зробили. Можу вас запевнити, що міська влада й надалі робитиме акцент на освіті, і вірю, що настане той час, коли ми з вами закриємо всі нагальні питання і далі робитимемо гарне кращим», – сказав очільник міста.

Конкурс «Учитель року» вже 25-й рік крокує освітянським простором Сум. За цей час у І турі взяло участь майже 550 педагогів, 96 із них представляли місто у ІІ (обласному) турі, 31 сумський педагог змагався у фінальному Всеукраїнському етапі.