005.jpg

У сумському «Кадетському корпусі» ім. І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України провели традиційний бал, присвячений Дню Збройних Сил України.

Урочистий захід ознаменував 28-му річницю із дня створення військового формування, що забезпечує оборону держави та територіальної цілісності України.

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО, котрий відвідав захід в якості почесного гостя, зауважив, що «Кадетський корпус» – це візитівка міста; навчальний заклад, що виховує справжніх чоловіків, достойних людей та патріотів своєї землі.

«За сумськими ліцеїстами – майбутнє цілої країни! Ми пишаємось традиціями, які ви зберегли та примножуєте. Від ваших успіхів залежить розвиток держави. Неможливо не згадати кадетів Артема КОЛОДКУ та Олексія ХАРЧЕНКА, що мужньо співали гімн у Севастополі у 2014 році. З Олексієм я знайомий особисто, його безкозирка й досі лежить в мене біля столу», – додав посадовець.

Начальник закладу Юрій СВІДЛОВ побажав майбутнім офіцерам наснаги та холодного розуму, а голова обласної ветеранської організації «Асоціація МВС України» генерал-майор міліції Петро ДЯЧЕНКО – дотримуватись простого гасла: «Душу – Богові, життя – Вітчизні, честь – нікому!"

Свято розпочали виступом інструментального оркестру Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка.

Далі галантні кадети разом із супутницями у вишуканих вечірніх сукнях закружляли в танці.

Ліцеїсти, котрі ще не були знайомі із танцювальними «па» мали змогу навчитись базовим рухам під час майстер-класу професійних хореографів.