001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистостях з нагоди 95-річчя заснування СумДПУ ім. А. С. Макаренка, що відбулись в обласному академічному театрі ім. Щепкіна.

«95-та річниця – це вік, що складається з великої кількості подій. Протягом цих років університет пройшов нелегкий шлях, загалом, як і вся країна, – за плечима багато перемог, труднощів та досвіду, кропіткої праці педагогів та студентів, що врешті увінчалась успіхом, – зауважив міський голова. – Сьогодні Сумський педагогічний університет імені Макаренка є одним з найпотужніших педагогічних вищих навчальних закладів України, – провідним закладом вищої освіти міста, що славиться своєю науковою та виховною діяльністю».

Олександр Лисенко побажав керівному та професорському складу вишу, студентам та співробітникам творчого натхнення, сил і наснаги для здійснення всіх задумів і планів, а їх наразі чимало. За словами очільника обласного центру, міська влада продовжуватиме всіляко сприяти розбудові вишу.

З нагоди 95-річчя СумДПУ ім. А.С. Макаренка міський голова відзначив педагогів нагородами та відзнаками. Зокрема, ректора університету Юрія ЛЯННОГО він нагородив Почесною відзнакою міської ради «За заслуги перед містом ІІІ ступеня».

Долучилась до привітань і заступник очільника Сум Віра МОТРЕЧКО. Посадовиця побажала колективу продовжувати добрі традиції, що склалися за 95 років існування закладу, а студентам – вийти зі стін університету справжніми професіоналами, що будуть виховувати дітей в дусі любові до рідного міста, Сумщини та української держави.