003.jpg

У Сумах за кошти міського та державного бюджетів для НВК №16 ім. О. Братушки, де навчаються діти з особливими освітніми проблемами, придбали шкільний автобус, пристосований для перевезення осіб із інвалідністю.

Загальна вартість транспортного засобу склала 2 млн 195 тис. грн, із них 857 тис. грн виділила Сумська міська ОТГ.

Передати документи на автобус, вручити ключі та привітати вчителів і вихованців освітнього закладу із покращенням матеріальної бази завітали міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його профільний заступник Віра МОТРЕЧКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Водію чотирьохколісного помічника очільник Сум побажав легкої та комфортної дороги, а навчально-виховний комплекс №16 назвав осередком інклюзії обласного центру.

«Реальними справами дбаємо про дітей. Я пам’ятаю нашу першу зустріч на подвір’ї цієї школи, коли вона опинилась під загрозою закриття через невелику кількість учнів. Проте ми прийняли правильне рішення – не лише зберегти школу, а розширити його, щоб не залишити мікрорайон з кількістю населення у шість тисяч чоловік без освітнього закладу. Тепер діти задоволені, вчителі мають роботу, а сам НВК сучасний, відремонтований, красивий, чистий і теплий. Щодо автобуса, то спільними зусиллями ми здійснили мрію дітей і дорослих. Сподіваюсь, що він допоможе учням з особливими освітніми потребами з різних куточків Сум вчасно прибувати на навчання», – наголосив керманич міста.

Потому Олександр Лисенко оглянув автобус і переконався у його зручності та доступності. Зокрема, перевірив справність спеціального підйомника для візка, який за допомогою пульта автоматично розкладається у пласку поверхню, а потім завозить людину усередину салону.

Шкільний автобус почне здійснювати рейси після закінчення карантину, з 10 лютого.