005.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО напередодні 31-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану традиційно зустрівся із членами родин, які втратили своїх рідних під час тієї війни.

«Війна й досі болить нам, сумчанам, бо забрала життя 23 наших земляків. Сім'ї загиблих воїнів-інтернаціоналістів не повинні залишитись сам-на-сам з повсякденними проблемами. Зрозуміло, що жодна допомога не замінить матері – сина, дружині – чоловіка, а дитині – батька. Проте, ми намагаємось зробити усе, щоб максимально підтримати тих, хто захищаючи інших, пожертвував своїм здоров'ям та життям», – сказав Олександр Лисенко. 

Міський голова запевнив, що соціальні гарантії, які мають родини, залишаться в повному обсязі і в цьому році.

В місті діє спеціальна Програма, спрямована на соціальний захист воїнів-інтернаціоналістів та членів їх сімей. 16 членам сімей загиблих до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав надана матеріальна допомога в розмірі 1 тис. грн. Шести особам з інвалідністю І групи матеріальна допомога надана в розмірі 1 тис. 200 гривень.

За словами заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ, вона вдячна ветеранам Афганістану та членам їх родин за те, що вони і нині беруть активну участь у житті міста.

Міська організація Української спілки ветеранів Афганістану плідно співпрацює з міською владою і усі питання, які виникають, вирішуються спільними зусиллями.

«Діалог з міською владою завжди має конструктивний характер. За весь час не було такого питання, з яким би звертались воїни-інтернаціоналісти чи члени родин загиблих, і воно лишилось не вирішеним. Порозуміння і співпраця є, і з кожним роком вони зміцнюються», – зазначив голова міської організації УСВА Володимир РИКУН. 

За вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди річниці виведення радянських військ з Афганістану міський голова вручив Почесні грамоти та подяки членам міської організації УСВА Олександрі ЛИМАРЕНКО та Асі НІКОЛАЄНКО. Також Почесною грамотою міський голова відзначив голову міської організації УСВА Володимира Рикуна.

Учасники зустрічі порушували здебільшого питання побутового характеру, на які одразу надходила відповідь від представників структурних підрозділів та організацій міста. 

Питання стосувались процедури виплати пільг на житлово-комунальні послуги, нарахування пенсії, медичного обслуговування, благоустрою прибудинкових територій та інші.

На завершення зустрічі представникам родин загиблих Олександр Лисенко вручив символічні подарунки та квіти. У свою чергу, члени родин загиблих подякували очільнику міста за позитивні зміни, які відбуваються в обласному центрі, а також за підтримку їх сімей та матеріальну допомогу.