Надрукувати
Перегляди: 1770

У Сумах відзначили переможців творчого конкурсу журналістських робіт.

Відзначали медійників міський голова Олександр ЛИСЕНКО, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН та голова обласного осередку Національної спілки журналістів України Віктор БОЙКО.

Конкурс, започаткований департаментом комунікацій та інформаційної політики, вперше проводився у 2018 році. Він був заснований, аби стимулювати творчу працю журналістів місцевих ЗМІ в галузі місцевого самоврядування.

За словами ініціатора, і головного ідейного натхненника конкурсу Антоніни Кохан, кожна робота варта особливої уваги і відзнаки, тому між членами журі йшла цікава дискусія та серйозне обговорення поданих матеріалів.

«Для нас важливо показати громаді, що в журналістському корпусі Сум працюють професійні фахові журналісти, і що інформація про діяльність міської ради і місцевого самоврядування на розсуд громади виноситься об'єктивно, професійно і фахово. Люди повинні знати, що ті телепередачі, які вони дивляться з екранів телевізорів підготовлені неупереджено», – сказала посадовиця.

Цю думку підтримав і міський голова. Вітаючи призерів він зауважив, що будь-який конкурс надихає в подальшому працювати ще краще, тому цього року пройде третій етап конкурсу, який має дати поштовх молодим журналістам рости професійно, а більш досвідченим ділитися досвідом і позмагатися у першості на звання «кращого з кращих».

«У Сумах вже сформувалась когорта професійних журналістів, і дуже приємно, що серед їх числа є молоді і амбітні люди. Втім, завжди є до чого прагнути. Дякую медійникам, що тримають нас у тонусі, за співпрацю, – це завжди на благо громади. Вітаю переможців з черговим професійним здобутком», – сказав Олександр Лисенко.

Міський голова відзначив особливу активність колективу журналістів телеканалу СТС. На конкурс роботи подали чотири журналістки, дві з них посіли призові місця. У конкурсі також взяла участь журналістка Валентина ПОГОРЄЛОВА, яка представила радіо-матеріали, що пролунали на «Українському радіо Суми» філії ПАТ НСТУ «Сумська регіональна дирекція».

Перше місце, як до речі і минулого разу, члени журі конкурсу одноголосно віддали позаштатному кореспонденту телеканалу СТС Альоні ЩЕРБАКОВІЙ (БОЯРИНОВІЙ). Її матеріал для програми «(не)ПРИЧЕТНІ» «Хто у Сумах «переплутав береги»? набрав найбільшу кількість балів – 106.

Друге місце посіла спеціальний кореспондент телеканалу СТС Тетяна КОРНІЄНКО. Її матеріал «Роботи, 3D-принтери та інтерактивна підлога – сучасні умови для навчання школярів у Сумах» члени журі оцінили у 105 балів. І почесне третє місце посіла автор радіо-матеріалу «Громадський бюджет» Валентина Погорєлова. Її роботу оцінили в 99 балів.

В комісії були присутні представники спілки журналістів, члени спілки письменників, – справжні експерти, які в змозі об'єктивно, з професійної точки зору, оцінити роботи.

Головними критеріями для відбору робіт членами конкурсного журі були актуальність теми, достовірність, неупередженість, професійна підготовка, освіченість у питаннях, які висвітлюються і, звичайно, дотримання журналістської етики.

«Приємно, що переможці – молоді люди, отже живе дух творчості. Підтверджую слова Антоніни Іванівни, що комісія максимально об'єктивно оцінювала доробки незважаючи на симпатії чи антипатії. Робіт надійшло, на жаль, небагато, але сподіваюсь, що цього року наші колеги, журналісти будуть більш активними», – сказав Віктор Бойко.

Загалом на конкурс було подано двадцять матеріалів: дев’ятнадцять – у номінації «Телебачення і радіомовлення» та один – у номінації «Інтернет-видання».