004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав викладачів, студентів та працівників Сумської філії ХНУВС із прийдешнім ювілеєм.

У неділю, 23 лютого, виш відзначатиме 25-річчя.

Згадуючи історію становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, директор університету Сергій ЛУКАШ зауважив, що саме ця освітня установа була першою у Сумській області, де було проведено набір та розпочато підготовку юристів.

«23 лютого 1995 року Наказом Міністра внутрішніх справ у Харківському національному університеті внутрішніх справ був оголошений організаційно-штатний наказ про створення відділення заочного навчання у місті Суми. Потім у 2001 вийшло Розпорядження Кабінету Міністрів України про створення філії, це знаменувало успішний розвиток нашого університету. Й правда, адже ми не стоїмо на місці, зокрема, у 2019 році Сумська філія ХНУВС вперше випустила курсантів. Далі більше», – зауважив керівник навчальної установи.

Стрімким розвитком навчального закладу вражений й очільник Сум Олександр Лисенко. Посадовець відзначив, що Сумська філія ХНУВС є однією з кращих в країні, а тому її студенти мають пишатись, що здобувають освіту саме у цих стінах.

«Сумська філія ХНУВС є осередком порядку, гідності та прикладу для інших. За 25 років випускниками цього вишу стало не одне покоління, а це свідчить про високий професіоналізм та інноваційні підходи викладачів, самовіддачу справі, а головне стрімкий розвиток. Ваш девіз – «Знання. Закон. Честь». Маю надію, що завжди і всюди ви дотримуватиметесь цього кодексу, стоячи на захисті інтересів та безпеки громадян. Зичу й надалі підтримувати ваш вагомий авторитет добрими справами, дисципліною, демократичним позитивом та вшануванням традицій», – додав керманич міста.

Потому міський голова відзначив педагогів філії почесними грамотами за багаторічну плідну працю, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди ювілею. Нагородили не тільки викладачів, а й Олександра Лисенка – від вишу йому вручили пам’ятний знак.