Надрукувати
Перегляди: 2469

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО з метою контролю навчального процесу та організації нової системи харчування учнів відвідав спеціалізовану школу № 30 «Унікум».

Як зауважив міський голова, – питання здорового харчування школярів є особливо актуальним, а тому перебуває на постійному контролі влади міста, керівників шкіл та батьків.

Заклад освіти долучився до Всеукраїнського проєкту «Нове Шкільне Харчування», заснованого кулінарним експертом Євгеном КЛОПОТЕНКОМ. До шкільного меню цього навчального року введено страви з його рецептурного збірника. Це паелья, бігос, болоньєзе, нагетси, багатокомпонентні салати та вітамінізовані напої.

Олександр Лисенко, спілкуючись із освітянами, поцікавився їхніми враженнями від отриманого досвіду та подальших перспектив впровадження новацій  в організації харчування.

Директорка школи Лариса СОПІНА зауважила – міська влада всіляко підтримує заклад. У школі розпочато реалізацію проєкту «Здорове харчування». В його рамках впроваджується система ХАССП (контроль якості продуктів), налагоджено співпрацю зі СНАУ щодо розробки меню за системою «шведський стіл». Також студенти будівельного факультету СНАУ долучені до розробки проєкту дизайну сучасної обідньої зали.

Не оминув увагою міський голова і харчоблок. Поспілкувавшись з працівниками шкільної їдальні, очільник Сум переконався, що тут дотримуються всіх технологій приготування їжі та роблять все для того, аби школярі гарно харчувалися.

«Радий, що в питанні реформування системи харчування школярів у нас з батьками, депутатами та директорами шкіл є повне порозуміння. Зараз ми виготовляємо проєктну документацію з ремонту харчоблоків у школах, плануємо придбати нове обладнання для їдалень», – сказав очільник Сум.

Робочі візити міського голови до навчальних закладів відбуваються регулярно. Проте, цей – наполовину святковий. Олександр Лисенко напередодні свята Масляної разом з дітьми пригощався смачними млинцями, і на запрошення дітвори скуштував сніданок. Порожні тарілки та усміхнені обличчя дітей засвідчили їхнє задоволення харчуванням.

Директорка школи наголосила, що заклад працює у тісній співпраці з батьківським комітетом, тож вони систематично мають можливість продегустувати страви шкільного меню, і переконатися у їх користі.

«Наразі проводиться опитування батьків на сайті школи щодо впровадження з нового навчального року мультипрофільного харчування. Також батьки мають можливість щоденно відреагувати на якість шкільного харчування через електронну анкету», – сказала Лариса Сопіна.

Наостанок зустрічі з міським головою діти презентували йому проєкти сучасних екологічних закладів громадського харчування, які передбачають використання альтернативних видів енергії та створені за допомогою методу лего-конструювання.

«Коли у дітей є усе для того, аби здобувати повноцінну освіту, є і бажання вчитися. Вкотре переконуюся, що наша малеча не тільки розумна, а ще й неймовірно талановита. В цьому, без сумніву, є заслуга вчителів та батьків, які вкладають в майбутнє покоління сумчан не тільки свої знання, але й душу», – зауважив очільник Сум.

Міський голова завітав до школи не з порожніми руками, подарувавши дітворі книги «Казкове місто Суми».