007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що у четвер, 12 березня, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне питання запровадження карантинних заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

«Наразі з представниками обласних структур узгоджуємо відповідні моменти і завтра після засідання тимчасової надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації, збереться міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Плануємо відкорегувати перелік превентивних заходів у відповідності до сьогоднішнього рішення Кабміну та завтрашнього рішення тимчасової надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації. Допоки керуємось документом, що був прийнятий 4 березня і де ми вже визначались із заходами щодо недопущення занесення та поширення на території міста коронавірусної інфекції» , – зазначив Олександр Лисенко.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет Міністрів України затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19, де йдеться зокрема про введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

Також запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб, крім заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.