004.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відкорегувала рішення про запровадження заходів із недопущення занесення та поширення на території міста COVID-19 з урахуванням останніх вимог Кабміну, Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації.

Як зауважив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, з отриманням офіційних документів виникла необхідність внести зміни до ухваленого раніше відповідного рішення. Також очільник Сум повідомив: міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збиратиметься регулярно для обговорення поточної ситуації та розгляду проблемних питань.

На сьогоднішньому засіданні спочатку заслухали в. о. начальника відділу охорони здоров’я Наталю КІПЕНКО та заступника директора ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Михайла МАЦЮКА, котрі повідомили оперативну інформацію про поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Принагідно Михайло Мацюк зазначив, що на 11 тижні року в Сумах та області зареєстровано зниження захворюваності на грип та ГРВІ. В обласному центрі показник захворюваності на 12,7% нижче порогово рівня.

Потому заслухали очільників структур, які найбільше контактують з населенням. Директор управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА розповіла, що потік відвідувачів не зменшився. Відсьогодні, з метою протидії поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусною інфекцією, управління запровадило технічні перерви в роботі для провітрювання та вологого прибирання приміщень. Водночас, намагаються максимально орієнтувати клієнтів на дистанційну співпрацю.

За таким же принципом вибудовує роботу й департамент соціального захисту населення, повідомила його директор Тетяна МАСІК. Там потік відвідувачів знизився. Департамент соцзахисту готує звернення до профільного міністерства з тим, аби там збільшили терміни розгляду документів на отримання певних видів соціальних допомог.

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО розповів, що зранку відбулась нарада з перевізниками щодо проведення дезінфекції громадського транспорту.

Заслухавши посадовців, комісія перейшла до ухвалення рішення про запровадження заходів із недопущення занесення та поширення на території міста COVID-19, яке сформували з урахуванням вимог Кабміну, Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації.

Зокрема, на виконання вимог Уряду повністю призупинили з 12 березня по 3 квітня включно відвідування закладів освіти (шкільна, дошкільна та позашкільна) її здобувачами, скасувавши роботу чергових груп у дитсадках, а також заборонили відвідання театрів, кінотеатрів, галерей розважальних центрів, розважальних зон у торговельних центрах, нічних і спортивних клубів.

Щодо проведення масових заходів зробили виняток для тих, що необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Також визначили, що проведення в місті спортивних змагань всеукраїнського рівня можливе без глядачів.

Новим рішенням скасували до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в усіх виконавчих органах місцевого самоврядування. Проведення соціально значимих заходів можливе в режимі Інтернет-стримінгу.

Також у документі передбачили низку обов’язкових завдань для відділу охорони здоров’я, відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг, відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, ДУ «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України», міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області, поліції та виписали рекомендації керівникам підприємств, установ та організацій усіх форм власності.