0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував ремонтні роботи у КНП «Клінічна лікарня № 4», яку перепрофілювали на випадок надання посилених реанімаційних заходів хворим на коронавірус середнього ступеня важкості.

Загальна вартість робіт становить 26 млн. гривень. Замовник робіт – управління капітального будівництва та дорожнього господарства. У приміщенні, яке раніше слугувало неврологічним відділенням наразі проводиться повний ремонт покрівлі, зовнішнє утеплення будівлі, ремонт цокольного поверху, облаштування всіх приміщень та встановлення ліфта.

Також було розпочато роботи з монтажу системи подачі кисню в інфекційному відділенні лікарні працівниками ТОВ «Гольфстрім-Суми» за фінансового сприяння благодійного фонду «Бізнес – місту», орієнтовна вартість яких складає 384362 гривень. Зокрема, вже прокладено мідний кисневий трубопровід коридором відділення та завели його у палати (заплановано 12 точок виходу кисню, монтаж яких буде проводитися після свят). На наступному тижні очікується поставка та початок монтажних робіт кисневої рампи на 10 балонах кисню та часткова поставка кінцевих кисневих розеток.

Окрім того, додатково на сесії міської ради депутатський корпус виділив ще 8 млн грн. на ремонт приміщень першого та другого поверхів для розміщення в разі потреби додаткових ліжок для хворих на COVID-19.

«Медична сфера завжди повинна бути готова до боротьби з недугою не тільки у плані ремонту приміщень, а й закупівлі медичного обладнання та ліків. Ремонт цього корпусу було заплановано ще в минулому році, при прийнятті бюджету міської ОТГ на 2020 рік. Однак у зв’язку з необхідністю ми оперативно його перепрофілюємо для надання реанімаційних заходів для хворих на коронавірус. Завдання №1 – обладнати палати, адже ми розуміємо, що якщо у нас буде спалах епідемії, то будуть потрібні додаткові ліжка, і пацієнтів вже будемо розміщувати не тільки на базі лікарні № 4, а й у лікарні № 5, дитячій та звичайно центральній міській. На щастя у Сумах ситуація стабільна, сподіваємось, що нам вдасться уникнути поширення цього захворювання», – підкреслив посадовець.

В. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що в медичному закладі в наявності два апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) та п’ять моніторів пацієнта. Також лікарні передадуть чотири монітори пацієнта, придбання яких планується найближчим часом. Разом із тим, за інформацією медиків, у заклад необхідно придбати аналізатор газів та електролітів крові та рентгенівський апарат.