001.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО з нагоди 34-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС вшанував пам’ять загиблих від найбільшої техногенної катастрофи XX століття.

Очільник обласного центру разом із керівництвом області поклав квіти до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» та схилив голову перед пам’яттю всіх тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

Олександр Лисенко наголосив на тому, що людство має завжди пам’ятати про чорнобильську трагедію і тих, хто ціною власного здоров’я та життя подарував майбутнє прийдешнім поколінням. Принагідно Олександр Лисенко подякував вогнеборцям, котрі так само самовіданно, як й їхні колеги 34 роки тому, борються тепер уже з вогнем у Чорнобильській зоні відчуження.

За даними департаменту соціального захисту населення, в Сумах нараховується 2520 осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, із них: 1 категорії – 639 осіб; 2 категорії – 1075 осіб; 3 категорії – 334 особи; дітей – 275 дітей (в тому числі три дитини з інвалідністю, одна з яких внутрішньо переміщена); дружин померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою – 197.

Для надання соціальних гарантій постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС у бюджеті Сумської міської ОТГ на 2020 рік передбачили майже 1 млн гривень.