001.jpg

У Сумах вшанували пам’ять Героя України, Почесного громадянина міста Олександра Аніщенка, котрий  цього дня шість років тому поклав своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Віддати данину пам'яті мужнього воїна до його могили прийшли батьки та рідні, друзі та побратими, представники міської влади: очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО, його заступник Альона ДМІТРЄВСКАЯ, керівництво КУ «Центр учасників бойових дій».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, – загибель сумчанина, заступника начальника підрозділу спеціального призначення «Альфа» Олександра Аніщенка під Слов’янськом, – непоправна втрата не лише для Сум, а й для всієї України.

«Вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли життя зa Україну, – нaш святий oбoв’язoк. Олександр Аніщенко був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність держави і віддав своє життя за мир та спокій на рідній землі. Минуло шість років з дня його героїчної смерті, але біль та смуток досі не вщухають у наших серцях. Ми пам’ятаємо і низько схиляємо голови перед усіма воїнами, які поклали свої життя задля миру та спокою в Україні», – сказав Олександр Лисенко.

Він закликав сумчан шaнувaти пам'ять всіх воїнів, хто відстоював щaсливе мaйбутнє країни, а також запевнив, що міська влада завжди пам'ятатиме захисників держави і допомагати їхнім родинам.