0012.jpg

У Сумах з нагоди 75-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні посадовці міста та області вшанували пам'ять загиблих та всіх жертв війни покладанням квітів до пам'ятних знаків та хвилиною мовчання.

Зранку, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його заступники Віра МОТРЕЧКО та Альона ДМІТРЄВСКАЯ поклали квіти до братської могили «Мати-Батьківщина», Меморіалу померлих воїнів Війська Польського, пам'ятних знаків загиблим в зоні АТО та Героям Небесної Сотні та до Меморіального комплексу «Вічна Слава».

Олександр Лисенко наголосив, – незважаючи на те, що цьогорічне відзначення Дня Перемоги відбувається з обмеженнями, пов'язаними із заходами з протидії поширення коронавірусної інфекції, кожен із сумчан сьогодні із вдячністю згадує ветеранів Другої Світової війни, та пам'ятає кому слід завдячувати мирним небом над головою.

«У ці пам’ятні дні надзвичайно важливо згадувати та вшановувати героїчний подвиг наших дідів, батьків та усіх, хто постраждав у тій страшній війні. Жахіття Другої Світової торкнулось кожної сумської родини, тому сьогоднішній день,– свято Перемоги над нацизмом, – це свято кожного з нас! Безмежно вдячний ветеранам війни, і всім, хто у повоєнні роки відбудовував зруйновані міста і села! Вічна пам'ять загиблим воїнам, вічна слава живим Героям!» – сказав міський голова.

Після вшанування пам'яті загиблих визволителів Олександр Лисенко та Альона Дмітрєвская відвідали ветеранів війни Афанасія ЧЕРНОБАЄВА, Миколу ПРИХОДЬКА та голову ради міської організації ветеранів Миколу БОНДАРЄВА.

Посадовці привітали ветеранів з Днем перемоги, подякували їм за мужність та героїзм, виявлені в боях за рідну землю, вручили вітальні листівки, продуктові набори та квіти.