006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав дитячий будинок сімейного типу Олени ПОНОМАРЬОВОЇ та Сергія ГМИРІ з річницею створення ДБСТ і Міжнародним днем сім’ї.

Починало подружжя у 2015 році з прийомної родини та трьох дітей. Торік у квітні родина поповнилась родинною групою із чотирьох дітей, і прийомній сім’ї присвоїли статус дитячого будинку сімейного типу. Упродовж року до ДБСТ влаштували ще двох дітей. Нині тут виховується сім прийомних дітей та одна кревна дитина. Двоє наймолодших хлопців відвідують заклад дошкільної освіти, одна дитина навчається в закладі професійно-технічної освіти, решта – в школі.

У родині склались традиції спільного відпочинку на природі, відзначення днів народження кожного члена сім’ї та інших свят.

У 2019 році сім'я переїхала жити до будинку, який було придбано коштом державної субвенції. За гроші міської скарбниці його умеблювали, а нині надали потреб родини новий холодильник.

Міський голова подякував Олені Пономарьовій та Сергію Гмирі за теплоту та турботу, якими вони оточили дітей. Вітаючи ДБСТ з річницею створення та Міжнародним днем сім’ї, Олександр Лисенко побажав цій, а також усім сумським родинам, миру та родинного затишку.

«Для кожного з нас сім'я – це найбільша цінність, бо саме в родинному колі ми черпаємо силу й наснагу, отримуємо любов і підтримку, маємо душевний спокій і затишок! Дорогі сумчани! Бережіть один одного! Бережіть свою сім'ю, тримайтесь разом, бо ми з вами єдині в прагненні жити в злагоді, благополуччі, бачити усміхненими і щасливими своїх близьких людей!» – сказав очільник міста.

Господарі провели для гостей екскурсію будинком. Діти та дорослі розповіли, що вже обжилися в помешканні і нині освоюють навколишню територію, а відтак похвалились висадженою на городі розсадою помідорів і чекають на врожай.  А, найголовніше, сім’я з нетерпінням очікує на хлопчика та дівчинку, які прийдуть у родину з сиротинця, щойно завершиться карантин.

За інформацією Служби у справах дітей, наразі в Сумах функціонує 11 прийомних сімей (виховується 14 дітей) та чотири дитячих будинки сімейного типу (виховується 25 дітей).