007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО спільно з головою обласної державної адміністрації Романом ГРИЩЕНКОМ проінспектували новий, готовий до експлуатації корпус «В» КНП «Сумська обласна клінічна лікарня», розташований на території Сумської міської ОТГ.

Загальна вартість добудови корпусу склала 82 млн 400 тис. гривень. Це кошти багатовекторного фінансування (ДФРР, субвенція на розвиток територій, обласний бюджет та бюджет ОТГ), спрямовані на розвиток медицини третинного рівня.

Керманич обласного центру Олександр Лисенко наголосив, що оскільки медичний заклад розташований на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади, то розпаровувати повноваження та обов’язки міської та обласної влади не можна у жодному разі. Навпаки, – об’єднання зусиль слугуватиме очікуваному результату.

«Над розвитком медицини третинного рівня у Сумах працюємо консолідовано, адже високоспеціалізована медична допомога у цьому закладі надається не лише жителям області, а й безпосередньо мешканцям громади, а вони до речі, складають чверть населення. Разом із тим, ми з головою обласної адміністрації вже обговорили план дій, що допоможуть створити ціле медичне містечко не в перспективі, а в реальності, аналогів якого, напевно, не буде у всій країні. Зокрема, у цьому році працюватимемо над питанням інфраструктури навколо медичного закладу, у тому числі й над транспортним сполученням. Адже дорога повинна стати ланцюжком, що об’єднає дитячу та дорослу лікарні», – зауважив міський голова.

Завдяки введенню в експлуатацію новобудови окрім шести відділень, що переїхали раніше з вул. Троїцька, 48 на вул. Ковпака, 18 тут змогли розмістити також відділення фізичної реабілітаційної медицини та нефрологічне відділення. Це дозволило розвантажити медичний заклад, сконцентрувати всі сили в одному місці та поліпшити якість та оперативність надання медичної допомоги категорії хворих, які потребують особливих умов, зазначив головний лікар Володимир ГОРОХ.

«Це без перебільшення ідеальний проєкт з будь-якої позиції – як лікарів, так і пацієнтів. Тут створені всі умови для надання медичних послуг насправді європейського рівня. Навіть сестринський пост є комунікативним, що дозволяє працівнику оперативно реагувати на прохання хворого. Тому від всього трудового колективу висловлюю величезну вдячність тим, хто реалізував цю мрію в реальність – підкреслив медик. За його словами, на черзі залишається перевести лише відділення хірургічного профілю, приміщення якого планують передати під розміщення онкодиспансеру.

Принагідно, голова облдержадміністрації Роман Грищенко повідомив, що наразі в процесі розробки соціальна програма «Здоров’я Сумщини» в рамках якої планується врахування всіх аспектів медичної галузі задля її розвитку та модернізації. Окрім того, Роман Грищенко звернувся до представників соціально відповідального бізнесу із пропозицією взяти участь у челенджі «Відремонтуй одну палату в лікарні».