002.jpg

У перший день літа, 1 червня, міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав із Міжнародним днем захисту дітей сумських дітлахів, які найбільше потребують турботи та уваги.

Спочатку очільник міста спільно з головою обласної державної адміністрації Романом ГРИЩЕНКОМ завітав до Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей області, де вручив малечі солодощі та фрукти та переглянув театралізовану виставу «Одного разу в казці...», яку підготували вихованці центру. На заході також були присутні перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, представники ГУНП в Сумській області та місцеві підприємці, які долучились до привітань зі святом.

Керівник Сум побажав маленьким сумчанам здоров’я та успіхів, здійснення найзаповітніших мрій, а також бути активними та впевненими у собі.

«Дитинство – незабутня пора, і провести його потрібно з радістю та насолодою! Тож у перший день літа хочу побажати усім дітлахам сумської громади встигнути закарбувати в пам'яті найяскравіші моменти цього періоду/ Спілкуйтеся з друзями, подорожуйте, відкривайте для себе нове і неповторне, будьте креативними, створюйте своє життя таким, яким прагнете його бачити! Нехай на ваших обличчях завжди сяє усмішка, очі світяться від щастя, а навколо панує мир! Усе, що ми, дорослі, робимо в цьому житті, ми робимо заради вас, діти! Тож докладемо всіх зусиль та спрямуємо всі ресурси задля вашого розвитку та благополучного майбутнього», – наголосив Олександр Лисенко.

Цього ж дня керманич Сум разом із головою обласної державної адміністрації відвідав дитячий будинок сімейного типу Олени ПОНОМАРЬОВОЇ та Сергія ГМИРІ, які, окрім однієї кревної дитини, виховують сімох прийомних.

Окрім солодких подарунків, з нагоди свята, сім’ї подарували пральну машину задля комфорту та зручності у побутових питаннях.

Потому Олександр Лисенко відвідав сім’ю патронатного вихователя Ольги КОКОВІНОЇ, яка нині виховує чотирирічну прийомну дівчинку – Софійку. Міський голова висловив щирі слова вдячності та відвертого захоплення жінці, котра наважилась та взяла на себе відповідальність подарувати крихітці сімейне тепло, ласку та любов.

Також цього дня від імені міського голови Альона Дмітрєвская передала вітання із Міжнародним днем захисту дітей та оригінальний путівник по місту Суми й володарці призу глядацьких симпатій онлайн-конкурсу «Чужих дітей не буває» – Валерії ГЛУЩЕНКО, організатором якого виступив міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.