006.jpg

У Сумах родина з дитиною, яка має рідкісне захворювання, завдяки підтримці та допомозі міської влади і громади придбала житло.

До нової квартири з гуртожитку родина Сухорученків, в якій окрім хлопчика з інвалідністю виховується ще одна малолітня дитина, переїхала тиждень тому і нині пристосовує її під своє проживання. Житло знайшлось неподалік того місця, де сім’я проживала раніше, тож не довелось докорінно змінювати звичний устрій життя. Замість кімнати в гуртожитку нині сім’я має трикімнатну квартиру та просторе подвір’я. Житло придбане за кошти бюджету Сумської міської ОТГ, передбачені для забезпечення житлом учасників АТО/ООС. Рада учасників бойових дій та членів сімей загиблих учасників бойових дій при міському голові, виконавчий комітет та міська рада з розумінням поставились до проблеми родини і погодили спрямувати на її потреби 350 тис. гривень.

Мама Михайлика не втомлюється дякувати всім, хто, дізнавшись про проблеми родини, не залишився осторонь.

«Хочу сказати, що наша міська влада, дійсно, допомагає, бачить, чує проблеми людей. Для нас це житло – це щастя. Щиро дякую міському голові за те що перейнявся нашою проблемою, депутатам і всім, хто співпереживав із нами. Дякую нашим воїнам за те, що захищають нас не тільки на передовій і тут, за те, що зрозуміли наше становище і пішли назустріч», – сказала мати хлопчика.

Десятирічний Михайлик СУХОРУЧЕНКО єдиний у Сумах із діагнозом «врождений бульозний епідермоліз». Хвороба рідкісна та невиліковна. Шкіра хлопчика настільки тендітна, що від найменшого дотику, може з’явитись рана, подібна до опіку ІІ–ІІІ ступеня. Окрім відповідного харчування та медичних препаратів, щодня дитині потрібен спеціальний догляд за тілом і перев’язки, для чого необхідні умови, – тепер вони є.

Міський голова Олександр Лисенко зазначив, що вважає своїм обов'язком допомагати тим, хто цього потребує, особливо, якщо йдеться про дітей, саме тому, дізнавшись про проблему родини Сухорученків, відразу взявся за її вирішення.

«Придбання квартири для дитини з таким захворюванням, складно назвати допомогою, скоріше це – обов'язок мій, як міського голови, депутатів, яких обирали сумчани, і членів виконавчого комітету. З цього питання ми одразу знайшли порозуміння, і я вдячний усім, хто підтримав спрямування коштів за людяність і допомогу маленькому жителю нашого міста», – Олександр Лисенко.

Місто допомагає сім’ї Сухорученків постійно. За рахунок коштів бюджету Сумської міської ОТГ хлопчик щомісяця отримує допомогу в розмірі 3 тис. гривень. Також Михайлику надають спеціальне харчування та медичні препарати.