007.jpg

У Сумах відбулись заходи з нагоди Дня вшанування пам'яті загиблих військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних Cил України.

Спочатку представники міської влади та громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам, загиблим у зоні АТО/ООС, серед яких - шестеро військовослужбовців Десантно-штурмових військ, потому приєднались до сумчан, котрі зібрались біля Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам на мітинг-реквієм.

Звертаючись до присутніх, міський голова Олександр ЛИСЕНКО підкреслив особливу роль «крилатої піхоти» при виконанні бойових завдань, мужність та героїзм, що в усі часи були притаманні військовослужбовцям цього роду військ: «У різні часи десантникам довелось побувати на різних фронтах, але завжди, ставлячи перед ними завдання, командування розуміло, що їх буде виконано. У часи незалежної України вам знову довелось брати до рук зброю і ви гідно виконали військовий обов’язок. Честь і слава всім тим, хто, демонструючи найкращі якості, захищає нашу державу на Сході України! Вічна пам’ять загиблим! Слава Україні!».

Очільник обласного центру вручив низці присутніх на заході військовослужбовців відзнаки, а також повідомив, що міська влада виконає взяті на себе зобов’язання щодо ремонту території біля Меморіалу загиблим воїнам-інтернаціоналістам, і наразі все готове до початку.

Також на мітингу-реквіємі виступили голова міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир РЕКУН та учасник АТО Юрій УДОВЕНКО.

Пам'ять загиблих «крилатих піхотинців» вшанували молитвою та хвилиною мовчання.

Вихованці Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка Державної прикордонної служби України провели показовий виступ.