0010.jpg

У Сумах із робочою поїздкою перебуває голова Верховної Ради України Дмитро РАЗУМКОВ.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО високо оцінив важливість візиту голови Парламенту до Сум. Насамперед посадовець відзначив можливість безпосередньо на місці донести до керівництва держави проблеми, що є на місцях, щоб спільно напрацювати шляхи їх вирішення в законодавчій площині.

Офіційна частина візиту очільника Парламенту розпочалась із відвідання Сумського обласного центру служби крові. У 2018-му Суми офіційно стали донорською столицею України – в місті було зареєстровано рекорд – 190 донацій на тисячу населення. Відтоді цей показник перевищив позначку у 232. Міська влада всіляко підтримує прагнення жителів обласного центру допомагати іншим: Суми – єдине місто в Україні, де Почесні донори мають 25% пільги на комунальні послуги, безкоштовний проїзд в електротранспорті та щорічну матеріальну допомогу на оздоровлення.
Окрім того, під час візиту до АТ «Технологія», Дмитро Разумков мав нагоду переконатись, що керівництво Сум так само приязне і до інвесторів.

Керівництво обласного центру завжди йде назустріч в питанні розбудови підприємства, – виділяє землю під будівництво нових виробництв, допомагає з облаштування комунікацій, сприяє популяризації місцевого виробника, адже розбудова підприємства – це додаткові робочі місця для сумчан та збільшення надходження коштів до міського бюджету.

«Візити вищого керівництва країни вкрай необхідні, адже під час їх проведення є можливість обговорити проблемні питання на місцях, які краще міських голів не знає ніхто. Ми маємо бачення того, як можна вирішити різні питання важливі громаді шляхом ухвалення певних законодавчих норм. Радий, що зустріч видалася плідною, і наголошу, що з керівництвом держави ми маємо спільне бачення розвитку Сумської міської ОТГ», – зауважив міський голова.