0012.jpg

Очільник Сум Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистих заходах з нагоди Дня Державного Прапора України.

Спочатку у супроводі оркестру міські й обласні посадовці спільно з громадськістю рушили колоною від майдану Незалежності до МЦ «Романтика» та фонтану «Садко», а вже рівно о 9:00 у центрі Сумщини одночасно з усією країною два синьо-жовтих стяги зринули в небо.

«Вітаю всю Сумську міську громаду та гостей міста зі святом одного із державних символів України – Днем прапора! Щиро вдячний військовим, які боронять державний кордон, медикам, що воюють з коронавірусом, людям поважного віку, які відбудовували країну та рідні Суми та всім тим, завдяки кому на весь світ славиться наша батьківщина. Сьогодні ми шануємо не тільки багатовікову історію українського державотворення, а вкотре доводимо, що кольори Державного Прапора України уособлюють мирне синє небо, багате хлібне поле та найвищі людські цінності – свободу, незалежність та рівноправ’я. Цінуймо це та пишаймося! Миру, спокою та розвитку нашій країні!», – наголосив міський голова.

Своєю чергою голова Сумської обласної державної адміністрації Роман ГРИЩЕНКО закликав присутніх на заході, пам’ятати якою ціною державний символ вічності щоразу майорить над незалежною Україною.

«Під цим національним символом ми щодня живемо і працюємо. З ним ідуть до шкіл і садочків наші діти, виходять у поля наші аграрії, а наші хлопці та дівчата воюють на сході України, і саме за нього українці віддають життя, щоб наша країна жила у мирі та спокої. Тож ми маємо з гордістю і честю нести цей стяг на Славу Україні!», – сказав Роман Грищенко.