005.jpg

Відсьогодні у Сумах за ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА стартував пілотний проєкт допомоги незахищеним верствам населення серед мешканців Сумської міської ОТГ – «Соціальний Хліб».

Напередодні, 26 серпня, очільник міста спільно із директором департаменту соціального захисту населення Тетяною МАСІК та заступником директора ТОВ «Сумська Паляниця» Володимиром ШКОЛОЮ підписали Меморандум про співпрацю.

Так, відповідно до документу, окремим категоріям громадян, які опинились у складних життєвих обставинах, двічі на тиждень надаватимуться хлібобулочні вироби на безоплатній основі. Серед таких – сумчани, які перебувають на обліку в територіальному центрі «Берегиня», міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міському товаристві допомоги особам з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Феліцітас».

«Людина починається з добра, і надзвичайно важливо, аби допомога та підтримка надавалась не лише у критичні моменти, зокрема, під час спалаху коронавірусної інфекції. Тому ми підписуємо Меморандум про співпрацю із «Сумською паляницею», щоб створити міську програму, яка б діяла на постійній основі, тим самим продовжуємо реалізовувати ефективну систему соціального захисту сумчан. Разом із тим, зазначимо, що готові та будемо допомагати соціально-відповідальному бізнесу, який ставиться із порозумінням до проблем сумчан», – наголосив керівник обласного центру.

Заступник директора ТОВ «Сумська Паляниця» Володимир Школа подякував Олександру Лисенку за можливість реалізації даного проєкту.

«Подібна ідея вже існувала давно, але ми не мали можливості самостійно визначитися з переліком потребуючих осіб та ефективним механізмом надання наших виробів. Тож ми щиро вдячні, що задумане нарешті стало реальністю», – сказав Володимир Школа.

Принагідно, директор департаменту соціального захисту населення Тетяною Масік поінформувала, що проєкт «Соціальний Хліб» триватиме до 31 грудня поточного року, але з можливістю його пролонгації.

Тож, відсьогодні 200 одиноких пенсіонерів безоплатно отримають хлібобулочні вироби, які їм раз на тиждень доставлятимуть соціальні робітники. Надаватимуть хліб та батон у кіосках ТОВ «Сумська паляниця» за пред’явленням спеціальних купонів.

Формуватимуть базу потребуючих допомоги за поданнями соціальних установ.

Однією з перших стала 80-річна сумчанка Людмила СУХОДУБ, у минулому також працівниця заводу з виготовлення хлібобулочних виробів.

«Я дуже люблю хліб, і перед тим, як з’їсти, цілую його, адже знаю, якою тяжкою ціною він робиться, починаючи зі збору зерна на полі. І я вдячна, що про нас – старих – не забувають, низький уклін!», – сказала жінка.