005.jpg

У Сумах відбулась щорічна серпнева конференція працівників освіти.

На початку зустрічі очільник міста Олександр ЛИСЕНКО подякував освітянам за організацію навчального процесу в умовах поширення COVID-19.

«Навіть попри корективи, внесені карантинними вимогами, педагоги достойно справились з викликом сьогодення. Сподіваюсь, новий навчальний рік буде менш насичений на такі події, і наші діти знову здобуватимуть знання у звичній атмосфері. Ми зі свого боку докладемо усіх зусиль аби цей процес був безпечним. Сьогодні ми можемо стверджувати, що наші заклади до цього готові», – наголосив Олександр Лисенко.

Він зауважив, що на здійснення протиепідемічних заходів у сумських закладах освіти, – придбання захисних масок та щитків для персоналу, пірометрів, дезінфікуючих засобів, бактерицидних ламп, рішенням міської ради виділено 3 млн гривень.

Педагоги та представники міської влади обговорили низку питань, що стосуються життєзабезпечення галузі, – роботи закладів освіти в умовах карантину, питання проведення ремонтів, оновлення матеріально-технічної бази.

Також обговорили питання виконання заходів в системі енергозбереження та термомодернізації шкіл та садочків. Так, у 2019 році здійснено заміну віконних блоків, утеплення фасадів та покрівель, капітальний ремонт теплопунктів на суму понад 4 млн гривень.

Наразі, активно проводиться термомодернізація будівель НВК №16, ЗОШ №22 та №24 та ССШ №25.

Загалом, за останні п’ять років повністю утеплено фасади в ССШ №1, НВК №42, ССШ № 2 та №10 (частково), утеплено покрівлю у ЗОШ №5, №6, ССШ №1, НВК №42, ДНЗ №5 та ЗОШ №20.

Як наголосив очільник Сум, – міська влада, як і раніше дбатиме, аби освітяни мали гідну заробітну платню, а діти навчались у комфортних умовах.

З нагоди старту нового навчального року Олександр Лисенко відзначив кращих представників галузі грамотами, подяками та цінними подарунками. Привітав і тих педагогів, хто днями відзначав свій день народження.

Окрім досягнень та перспектив, під час конференції було обговорено і показники галузі на рівні області.

Зокрема, заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО привітала освітян з початком нового навчального року та вручила грамоти фахівцям департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації за підсумками 2019-2020 навчального року та відзначила мудрість, сучасний підхід та креативність педагогів.