0010.jpg

Хід ремонтних робіт на Театральній площі міський очільник Олександр ЛИСЕНКО тримає на особистому контролі, тож сьогодні зранку здійснив виїзну нараду на даний об'єкт.

Олександр Лисенко наголосив – роботи на Театральній площі тривають майже цілодобово і без вихідних, аби встигнути до холодів зробити максимум: «Кожного дня інспектую, аби ремонт виконувався якісно. Перший етап реконструкції вже пройдено – чаші фонтанів облаштовані, обладнано систему гідроізоляції, наступного тижня плануємо провести випробувальні роботи водонапірних систем водограїв. Наступний етап – підготовка грунту для облаштування зелених зон».

За проєктом на Театральній площі висадять листяні та хвойні дерева і кущі. Як розповів присутній на нараді перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, при розробці проєкту особливу увагу звертали саме на відновлення зелених насаджень.

«На Театральній площі буде висаджено понад 50 листяних і хвойних дерев унікальних порід. Обов'язково відпрацюємо питання облаштування клумб та зеленого газону з системою автополиву. Роботи з укладання газону розпочнуться вже найближчими днями», – повідомив Володимир Войтенко.

Він також зауважив, що при розробці проєкту врахували побажання сумчан, – запит був на просторий громадський простір, з облаштуванням комфортних зон відпочинку, над цим і працює міська влада і підрядна організація.

На площі вже уклали 1300 м2 тротуарної плитки ТОВ «Керамейя». За словами начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА, за планом, до кінця наступного тижня зробити замощення на площі 3000 м2. Надалі, за дорученням міського голови, бруківку підприємства «Керамейя» використовуватимуть при благоустрої територій біля інших знакових об'єктів у центрі міста.

Щодо реконструкції Театральної площі, її мають намір завершити вже на початку наступного місяця.

«Прийшов час відновлювати історичний центр нашого міста. Для нас – це одне з першочергових завдань. Тож, наступного року обов'язково продовжимо працювати над цим питанням», – зазначив Олександр Лисенко.