003.jpg

У Сумах завершили один із наймасштабніших проєктів 2020 року – реконструкцію Театральної площі.

Менш ніж за півроку тут оновили все – від пішохідних зон і зелених насаджень до фонтанів і освітлення.

На фінальному тестуванні водограїв, яке відбулось сьогодні, міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив,  реконструкцію запланували ще торік, коли вирішили від ремонту у житлових кварталах перейти до наведення ладу в середмісті.

«При плануванні робіт головним було те, аби площа залишилась зоною відпочинку. Більше того, щоб тут було більше простору для дозвілля сумчан, з’явились упорядковані газони, на яких сумчани та гості міста могли б відпочивати. Ми не тільки капітально ремонтуємо школи, садочки, лікарні та дороги, а й створюємо сучасні комфортні умови для відпочинку сумчан», – сказав Олександр Лисенко.

Комплексної реновації Театральна площа чекала більше двох десятків років. Нині вона повністю оновлена. Головною її окрасою стали модернізовані динамічні фонтани з різнокольоровим підсвічуванням, роботу яких забезпечують 35 насосів.

За словами начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА, проєкт передбачав будівництво нових зон відпочинку, замощення тротуару, де виклали якісну бруківку місцевого виробника ТОВ «Керамейя», сучасне освітлення та заміну лавок, а також облаштування газонів із системою автоматичного поливу.

Надалі на площі висадять нові молоді декоративні дерева і кущі, дообладнають та висадять на клумбах квіткові композиції.

Реконструкцію даного об’єкту міський голова називає одним з елементів якісного перетворення зовнішнього вигляду центральної частини міста. Надалі, в планах міської влади,  продовження робіт з відновлення Театральної площі вже за Сумським національним академічним театром ім. Щепкіна, реконструкція майдану Незалежності, дитячого парку «Казка» та парку ім. Кожедуба.