0010.jpg

У День захисника України та День Покрови Пресвятої Богородиці сумчани покладанням квітів вшанували захисників України, – тих, хто віддав своє життя за територіальну цілісність держави, та тих, хто стоїть на варті миру і спокою українських родин.

У церемонії вшанування полеглих захисників України усіх часів взяли участь міський голова Олександр ЛИСЕНКО, перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, заступники міського голови Віра МОТРЕЧКО та Альона ДМІТРЄВСКАЯ, керуюча справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК, учасники бойових дій, військовослужбовці.

«Низький уклін всім захисникам, які обороняли і обороняють цілісність та суверенітет нашої держави», – зазначив Олександр Лисенко.

Вшанував пам'ять загиблих оборонців і голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО. Він наголосив, що Сумщина разом з всією Україною пишається мужніми захисниками України, адже вони є творцями нової історії і прикладом для майбутніх поколінь.
 
Сумчани, представники військових підрозділів, ветеранської та інших громадських організацій вшанували загиблих оборонців української землі покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим воїнам-артилеристам, Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганській війні, братської могили «Мати-Батьківщина», пам’ятного знаку загиблим в зоні АТО/ООС та могил загиблих в зоні проведення антитерористичної операції, пам'ятника Героям Небесної Сотні та до Меморіального комплексу «Вічна Слава».
 
Також, сумчанам учасникам АТО, міський керманич Олександр Лисенко, голова облдержадміністрації Роман Грищенко та голова Ради учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові Андрій ТИМОФІЄВ вручили відзнаки за несення ратної служби на Сході країни.