Надрукувати
Перегляди: 2158

У медичних закладах Сум збільшують кількість ліжок для хворих на COVID-19, які потребують стаціонарного лікування, та забезпечують відповідні відділення необхідним устаткуванням.

У КНП «Клінічна лікарня № 5» сьогодні розгорнули ще 50 ліжок для лікування, тим самим збільшивши кількість таких до 175. Загалом заклад готовий прийняти 200 хворих із COVID-19. Це стало можливим завдяки проведенню ремонту на п’ятому поверсі поліклініки, куди перевели хірургічне відділення «Одного дня», звільнивши площі в стаціонарі. Директор КНП «Клінічна лікарня №5» В’ячеслав ПЕТРЕНКО розповів, що нині продовжується доукомплектування медичних бригад і забезпечення закладу необхідним для постачання хворих кисню.

Готується до прийому хворих на коронавірус і сусідній медичний заклад – КНП «Сумська ЦРКЛ». Як повідомив його директор Володимир ПОЦЕЛУЄВ, ліжка для пацієнтів із такою недугою розгорнуть в окремій будівлі, де колись розміщувалось інфекційне відділення лікарні № 5. Наразі триває процедура погодження з МОЗ надання такої послуги та вирішуються питання відповідного оснащення приміщення. На останнє знадобиться близько місяця, після чого заклад зможе почати прийом хворих із COVID-19. За словами Володимира Поцелуєва, досягнуто попередньої домовленості про те, що КНП «Сумська ЦРКЛ» братиме на лікування хворих середньої тяжкості, а недужих із більш складним перебігом прийматиме сусідня лікарня, де є відповідно оснащене реанімаційне відділення.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що нині зусилля міської влади спрямовані насамперед на протидію пандемії. Для цього, зокрема, в сумських лікарнях збільшують кількість ліжок для хворих на COVID-19 та забезпечують відповідні відділення необхідним устаткуванням. Так, уже завтра депутати міської ради розглянуть питання щодо виділення додатково 3 млн грн. на придбання кисневих концентраторів для КНП «Клінічна лікарня № 5» і КНП «Клінічна лікарня № 4», в останній після завершення ремонтних робіт за планом має бути до 150 ліжок для хворих із COVID-19. Також очільник міста повідомив, що в разі ускладнення ситуації, є можливість відвести під лікування пацієнтів із цієї недугою окремий корпус КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

«Сподіваюся, що вжиттям необхідних протиепідемічних заходів нам вдасться зупинити поширення хвороби, але разом із тим, ми готуємось до можливо ускладнення ситуації. Сьогодні немає важливішого за це. Але вкотре наголошую на тому, що кожен із нас в змозі запобігти поширенню коронавірусу. Для цього необхідно не забувати про засоби індивідуального захисту, соціальну дистанцію, особисту гігієну. Спільними діями та спільними зусилями ми зупинимо недугу. Водночас, якщо хтось із сумчан захворіє, з нашого боку буде зроблене все, щоб людина отримала необхідне лікування», – зазначив Олександр Лисенко.

Начальник відділу охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО повідомила, що цього тижня, як і попереднього, спостерігається незначне зниження захворюваності на COVID-19. За останню добу в Сумах зареєстровано 193 нові випадки.