Надрукувати
Перегляди: 1595

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із головою Сумської обласної державної адміністрації Романом ГРИЩЕНКОМ та народним депутатом Ігорем ВАСИЛЬЄВИМ проінспектували хід будівництва унікального дитячого садочка в 12-му мікрорайоні.

Очільник Сум наголосив, що роботи будуть виконані вчасно, якісно та швидко. 

«Ми розуміємо, що кількість місцевого населення стрімко збільшується, а тому дбаємо не лише про будівництво доріг та лікарень а й про те, аби наші діти могли потрапити до садочків без великих черг та не було переповнених груп. При цьому навчання маленьких сумчан та їх всебічний розвиток мають відбуватися в належних умовах – з басейном, безліччю ігрових зон, та враховуючи потреби малобільних груп. Тому будівництво цього садочка – це черговий приклад того, що ми продовжуємо наполегливо працювати та реальними справами розбудовувати наше місто, – виконуємо доручення наших мешканців та логічно завершуємо ініціативи громадян», – підкреслив керманич міста.

Наразі в освітньому закладі для дітей дошкільного віку, який зводять в рамках реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво», розташованому на вул. Інтернаціоналістів, вже виконали понад 50% робіт: збудували три поверхи, забетонували місце під басейн, розмітили площі для підвалу та ліфтів. До кінця року тут завершать роботи зі скління та монтажу покрівлі, а внутрішніми роботами, перед цим проклавши інженерні мережі, планують займатися вже у 2021 році, повідомив начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ.

За інформацією голови Сумської обласної державної адміністрації Романа Грищенка, на зведення закладу ДФРР надає у поточному році 25 млн грн., сума місцевого дофінансування складає – 5 млн грн., загальна вартість будівництва становить близько 60 млн гривень. Роботи йдуть у відповідності до графіка.

Та досягти таких оперативних та якісних результатів не вдалось би без повного порозуміння центральної, обласної та міської влади, впевнений народний депутат Ігор Васильєв. Тому працювати так само злагоджено будуть й надалі.

Окремо Олександр Лисенко анонсував будівництво школи у даному мікрорайоні. Рішення щодо розробки проєктно-кошторисної документації та оформлення земельної ділянки орієнтовною площею 3,5 га під зведення освітнього закладу депутати міської ради ухвалили на останній сесії. За підтримкою у реалізації даного проєкту міська влада звертатиметься до Сумської обласної державної адміністрації, народних депутатів України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.