0010.jpg

Олександр ЛИСЕНКО провів робочу нараду щодо реконструкції будівлі колишнього Сумського реального училища, а згодом школи № 4.

Під час наради за участі заступника міського голови Віри МОТРЕЧКО, начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО, в. о. начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Ігоря ЩЕРБАЧЕНКА обговорили актуалізацію проєктно-кошторисної документації на реконструкцію об’єкту та фінансування виконання робіт.

Олександр Лисенко зазначив, що оновлення історичної будівлі планують розпочати вже наступного року. У фінансуванні робіт місто сподівається на допомогу уряду, зокрема по лінії Державного фонду регіонального розвитку. У випадку відсутності такої підтримки, виконання робіт розпочнуть коштом громади. Першочергово робитимуть дах і фундамент.

«Якщо наступного року не буде фінансування з Держбюджету, розпочинаємо ремонтні роботи власними силами. Коли ми ще на рік залишимо цей об’єкт без уваги, буде набагато складніше її відновлювати. Тому, обов'язково – покрівля та обов'язково – фундамент. Це мінімум», – сказав міський голова.

Водночас Олександр Лисенко наголосив, що в жодному разі не допустить перепрофілювання будівлі, тут, як і раніше, буде навчальний заклад. Потреба у ньому велика, зауважила Віра Мотречко, адже школа № 4 нараховує понад 460 учнів, і через відсутність місця в основній будівлі початкова ланка відокремлена від середньої та старшої.