Надрукувати
Перегляди: 2404

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із профільним заступником Тамарою ІЩЕНКО проінспектував КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії», де тиждень тому відкрили оновлене гінекологічне відділення.

Гінекологічне відділення КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» з 1978 року розташовувалось у будівлі, яка була зведена у 1886 році цукрозаводчиком Іваном Харитоненком і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Із січня 2021 року, після проведення ремонтних робіт у корпусі жіночої консультації, гінекологічне відділення розмістили там на третьому та четвертому поверхах.

Відкриття оновленого гінекологічного відділення дасть можливість покращити якість надання медичної допомоги жіночому населенню Сумської міської ТГ та створить належні умови для медичного персоналу та пацієнтів.

«Задля здоров’я сумчанок ми покращуємо якість надання медичних послуг у відповідних закладах. Коли я сьогодні потрапив сюди, був приємно здивований тим, наскільки ефективно та технічно грамотно проведено ремонт, щоб стіни лікували і жінкам хотілося народжувати, – сказав міський голова. – Я постійно акцентую увагу управління охорони здоров’я на тому, щоб ми зосередилися на оперативному вирішенні питань, пов’язаних із придбанням обладнання, яке використовується для діагностики та лікування жителів нашої громади. Але не менш важливим фактором є і проведення ремонтів приміщень, в яких розміщуються наші медичні заклади, особливо там, де надають допомогу вагітним жінкам».

Торік на проведення ремонтних робіт КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» з бюджету тергромади виділили 10,1 млн гривень. За ці кошти у жіночій консультації капітально відремонтували чотири поверхи, системи водопостачання та енергозабезпечення, опалення на третьому та четвертому поверхах, виконали капітальний ремонт (технічне переоснащення) систем пожежної сигналізації.

Директор КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» Ольга ЧИРВА розповіла, що відділення розраховане на 45 ліжок. На четвертому поверсі розмістили операційний блок, на третьому – допомагатимуть жінкам зберегти вагітність і лікуватимуть захворювання жіночої репродуктивної системи. Є палати з санітарними кімнатами, допоміжні приміщення, буфет. У коридорах – рециркулятори для знезараження приміщень.

«Сьогодні ми пропонуємо нашим пацієнткам увесь спектр лікування та оперативного втручання. Водночас вони себе відчувають, як і повинно бути – в комфорті, любові та турботі», – зазначила Ольга Чирва.

Також торік коштом бюджету Сумської міської територіальної громади для гінекологічного відділення придбали нове обладнання на суму 726,2 тис. грн.: гістероскопічну ендоопераційну систему, кардіодефибрилятор, оксигенератор, портативний пульсоксиметр, рециркулятор ультрафіолетовий. На поточний рік також заплановані закупівлі медичної техніки для КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії», на що в бюджеті тергромади передбачили майже 6 млн гривень. Окрім покращення матеріально-технічної бази закладу, продовжуватимуть ремонт будівлі, але вже зовні.

«Підтримка жіночого населення, охорона материнства і дитинства повинні бути пріоритетом для влади, і, судячи з розмірів фінансування, яке виділяється, та обсягів робіт, так і є. Разом із командою міського голови я докладу своїх зусиль і знань, щоб допомогти місту розвиватись у цьому напрямку, підтримати очільника міста, який живе цим і переповнюється гордістю за те, що зроблено», – зазначила Тамара Іщенко.

Олександр Лисенко подякував керівництву закладу за те, що спільно з міською владою багато працюють над створенням комфортних умов для надання якісних медичних послуг жінкам, що визнається і на рівні України. Так, наприкінці 2020 року КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» присвоїли звання «Краще підприємство України – 2020» в номінації «Медицина» за незмінну орієнтованість на інтереси пацієнтів і бездоганну якість діагностичних та лікувальних послуг. Завдяки професійності, зусиллям, наполегливості та таланту медичний заклад не тільки увійшов до когорти кращих, а й був відзначений Генеральною дирекцією Всеукраїнського науково-дослідного центру ефективного управління та Науково-експертною радою Міжнародної програми «Лідери XXI століття» та удостоєний Національного диплома лауреата.

Минулоріч у КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» у гінекологічному відділенні надали допомогу 1204 жінкам, прийняли 1695 пологів, допомогли з’явитися на світ 1698 малюкам.