003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував готовність КП «Шляхрембуд» до місячника з благоустрою та початку ремонту доріг.

Разом із очільником Сум готовність підприємства до старту ремонту міських автошляхів перевірив його радник Олександр ЗИМЕНКО.

Під час презентації техніки, міський голова особисто оглянув кожну одиницю автопарку комунального підприємства, призначену для ремонту та прибирання. Він зауважив, що для нього головним є чітке розуміння плану роботи і завдань усіма, хто братиме участь у місячнику з благоустрою з метою ефективності та якості робіт і безперебійної життєдіяльності громади.

«Закликаю наших мешканців та громадські організації навести лад на своїх прибудинкових та дворових територіях – долучайтеся до прибирання. І, говорячи про порядок, підкреслю, уже відзавтра, за належних погодних умов, у Сумах розпочнеться сезон дорожніх ремонтних робіт. Зважаючи на температурний графік найближчих трьох діб, – це від +5°C до +8 °C, готовність та можливості КП «Шляхрембуд», ми можемо це вже дозволити», – повідомив Олександр Лисенко.

Ремонт доріг, за словами очільника міста, буде виконуватися в три черги: перша – ті об’єкти, які потребують нагального ремонту, другими стануть дороги, які не вдалось завершити минулого року, а великі магістральні (пр-т М. Лушпи, частково вул. Прокофьєва та вул. Харківська) – треті по списку.

Попередньо, з вівторка, 23 березня, техніка комунального підприємства буде працювати на пр-ті М. Лушпи, вул. Прокоф’єва, вул. 20 років Перемоги, вул. Петропавлівська, вул. Г. Кондратьєва та вул. Привокзальна, де щонайменше чотири бригади виконуватимуть ямковий ремонт асфальтом, випущеним по технології холодного асфальтобетону.

У роботі планують залучити максимальну кількість спецмашин, в тому числі й з останнього придбання. Серед новинок, закуплених коштом КП «Шляхрембуд», як поінформував директор підприємства Олександр ВЕГЕРА, є потужний грейдер, бульдозер Т–170, який за місяць роботи на асфальтному заводі, зарекомендував себе з кращого боку, п’ять 12-тонних МАЗів, що в умовах інтенсивного руху в місті дозволяють вдвічі ефективніше та оперативніше виконувати роботу на відміну від важких та довгих КРАЗів, три англійських навантажувачі-екскаватори, оснащені близько 56-ма видами навантажувального обладнання, та новий МАЗ-сміттєвоз з об’ємом кузова 17 м3 для вивозу опалого листя і прибирання зупинок громадського транспорту.

Загалом нової техніки минулоріч було придбано на суму 32 млн гривень.