004.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував один із дворів у районі Хіммістечка, де в числі перших розпочали цього року капітальний ремонт прибудинкової території.

Серед тих, де нині в розпалі роботи, двір буд. № 16 по вул. Богуна. Також у планах міської влади та управління капітального будівництва та дорожнього господарства привести до ладу і прибудинкові території двох сусідніх будинків: № 8 по вул. Богуна та № 37 по вул. Нижньосироватська.

Очільник міста зазначає, ініціатива «Євродвір» залишається однією з найбільш затребуваних у сумчан, тому намагаються не збавляти обертів, хоча епідемічна ситуація вносить свої корективи і пріоритетними є видатки на медицину. Та як би складно не було з фінансовими ресурсами, в бюджеті громади на поточний рік зарезервували на капремонт прибудинкових територій близько 50 млн грн.

За підсумками першого півріччя, по можливості, коштів на цей вид робіт додадуть, аби зробити комфортним проживання якомога більшої кількості сумчан.

«Благоустрій міста – це, насамперед, благоустрій територій, де сумчани проживають. Зазначу, що це не просто приведення в належний вигляд прибудинкових територій, а комфорт і безпека. І не лише для людей, а й для будинку, бо під час ремонту робиться відмостка, яка захищає фундамент», – сказав Олександр Лисенко.

Начальник управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ розповів, що нині роботи з капітального ремонту прибудинкової території проводяться за шістьма адресами: вул. Богуна, 16; вул. Праці 28; вул. Гамалія 36/1; вул. СКД, 3/1; вул. Харківська, 1, 5. Загалом у переліку дворів, що підлягають ремонту в поточному році, 60 об’єктів.

«На теперішній час проєкти є приблизно на 40 об’єктів, десь по 25 укладені договори, приблизно 15–20 об’єктів виноситимемо на ProZorro для визначення виконавця робіт. Проєктна документація пройшла експертизу і була обговорена з мешканцями будинків, які розташовані на відповідній території. Також дані по кожному об’єкту надані надавачам комунальних послуг, аби вони, за необхідності, попередньо виконали ремонт комунікацій», – зазначив Віталій Шилов.

Левову частку виділених на цей рік коштів управління капітального будівництва та дорожнього господарства спрямує на виконання безпосередньо ремонту, а близько 3 млн грн – на розробку проєктно-кошторисної документації на наступні об’єкти, які за умови виділення додаткового фінансування відремонтують цього року, а в іншому разі – наступного.