Надрукувати
Перегляди: 2517

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вклонився мужності ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та вшанував пам’ять жертв «мирного» атома під час мітингу-реквієму з нагоди 35-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

Очільник Сум висловив слова вдячності й поваги присутнім героям, доземно вклонившись їм за виконаний громадянський обов’язок, та скорботи тим, чиї рідні віддали власне життя тієї нищівної дати.

«Минуло 35 років з дня вибуху на четвертому реакторі Чорнобильській АЕС – катастрофи, з якою ніхто не знав як боротись, втім чи не кожен був ладен жертвувати власним здоров’ям та життям задля загальної безпеки й миру, за що їм низький уклін! Про це потрібно пам’ятати, це слід щоразу нагадувати молодому поколінню. Беззаперечно, відкритою перед людьми повинна бути й влада, адже проста чесність, швидка реакція та людська порядність здатні врятувати життя від чатуючої загрози», – підкреслив керманич міста.

Цього дня схилили голови в жалобі за жертвами аварії на ЧАЕС та поклали квіти до підніжжя пам'ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» також заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, голова обласної державної адміністрації Василь ХОМА, перший заступник голови обласної ради Олександр СТРЕЛЬЧЕНКО, правоохоронці, громадськість.

Завершили захід панахидою духовенства ПЦУ Свято-Воскресенського кафедрального собору та хвилиною мовчання.

Нагадаємо, на обліку в департаменті соціального захисту населення перебуває 2537 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. У рамках програми «Милосердя» для надання їм різних видів матеріальної допомоги, компенсацій та пільг у бюджеті Сумської міської територіальної громади передбачено 2,3 млн грн.