Надрукувати
Перегляди: 2306

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, народний депутат України Ігор ВАСИЛЬЄВ та депутат міської ради Сергій ДМИТРЕНКО проінспектували ремонт дороги до села Верхнє Піщане.

Відновлюють ділянку автошляху Н–07 «Суми–Юнаківка», від Сум в напрямку села Верхнє Піщане, за програмою «Велике будівництво», ініційованою Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ та впровадженою Урядом.

«Ми розуміємо, що сьогодні не тільки в Сумах треба ремонтувати дороги, а також треба приділяти увагу і дорогам, які проходять територією нашої територіальної громади. Ми працюємо для того, щоб і мешканці Сумської громади, і водії, і пасажири, почували себе комфортно і їздили рівними якісними дорогами. Нова дорога, безперечно, сприятиме підвищенню рівня безпеки, зменшенню кількості дорожньо-транспортних пригод, а також зручності та швидкості руху для водіїв, – сказав Олександр Лисенко. – Сьогодні ми долучаємося до всіх програм розвитку, виходимо з різними ініціативами – беремо участь у Фондах і програмах, в тому числі грантових, для того, щоб продовжити заданий темп відновлення автошляхів нашої громади. Ми плануємо і в подальшому співпрацювати з Державним фондом регіонального розвитку, з народними депутатами, з обласними структурами, обов'язково будемо брати участь і в ремонті доріг на Чернеччину, ремонтуватимемо дорогу і в напрямку села Битиця».

Міський голова зауважив, що роботи з відновлення автомобільних доріг громади проводяться поступово. Так, минулого року була повністю зроблена дорога до села Піщане. Наразі вже оголошено тендер на ремонт дороги по проспекту М. Лушпи, який проходитиме із залученням державних коштів.

Ігор Васильєв зауважив, що надалі він та міська влада докладуть максимум зусиль для того, щоб залучити ще більше коштів на будівництво та ремонт доріг Сумської громади. Окрім того, народний депутат особисто ретельно інспектуватиме та контролюватиме ремонтні роботи. 

За словами народного депутата, в межах такого ремонту відновлять верхні шари асфальтного покриття. Орієнтовна вартість одного км – 2,5 млн грн.

Ремонтні роботи виконує ДП «Сумський облавтодор», який здійснює утримання всіх доріг державного значення в Сумській області.

Заступник начальника служби автомобільних доріг у Сумській області Сергій ОВЧАРЕНКО зазначив, що внаслідок тривалої експлуатації, інтенсивного руху великовагового транспорту, протягом останніх десятиріч дана автомобільна дорога зазнала значних руйнувань і давно потребувала проведення відповідних ремонтних робіт. Тож ремонт даної ділянки передбачає фрезерування існуючого покриття, влаштування вирівнюючого шару з асфальтобетонної суміші та влаштування поверхневої обробки.

Крім відновлення покриття автошляху у вартість робіт включено нанесення дорожньої розмітки на всій відремонтованій ділянці дороги та заміна дорожніх знаків.

Цього року в селі Верхнє Піщане буде відремонтовано та введено в експлуатацію 9 км автомобільної дороги. Роботи обіцяють завершити до кінця червня.

Міський голова запевнив, що відновлення дорожньої інфраструктури Сумської міської територіальної громади залишається в пріоритеті влади, а тому цьому питанню і надалі приділятиметься особлива увага.