007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО проінспектував хід виконання робіт зі створення відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги в КНП «Центральна міська клінічна лікарня».

Участь у робочій нараді взяли також голова Сумської ОДА Василь ХОМА, народний депутат України Ігор ВАСИЛЬЄВ, представник підрядної організації та керівництво медичної установи.

Як зазначив очільник обласного центру, найважливіше зараз – превентивні заходи, щоб містяни хворіли якомога менше. Але, якщо вже є необхідність лікування в стаціонарі, то міська влада намагається створити найкращі умови для лікування хворих та для роботи лікарів.

«Сьогодні ми бачимо реконструкцію відділення невідкладної допомоги – це спільний проєкт держави і органу місцевого самоврядування. Фінансування майже 50 на 50 – 4340 тис грн було виділено з Державного бюджету і більше 5 млн грн – з міського бюджету (з урахуванням коштів, виділених на меблі). Цей проєкт супроводжується наданням медичного обладнання. Зараз готуємося до підключення комп’ютерного томографу», – повідомив Олександр Лисенко.

Міський голова додав, що наступного року планується встановлення стаціонарного ангіографу, що допоможе у лікуванні людей із судинними патологіями. Такі умови дають можливість, при потраплянні пацієнтів до закладу, невідкладно діагностувати хворобу, адже все це розташоване в одному місці. Найголовніше – час, який вдасться зекономити при такому ергономічному розташуванні діагностичної апаратури.

Голова обласної державної адміністрації Василь Хома додав, що кошти для створення відділення невідкладної допомоги виділені за програмою «Велике будівництво». І це тільки частина реформування мережі медичних закладів, мета якої швидко та якісно надавати медичні послуги людям.

Народний депутат України Ігор Васильєв зазначив, що такий проєкт є важливим тому, що це дозволить поповнити матеріально-технічну базу закладу новим обладнанням, якого в місті не вистачає – це комп’ютерний томограф, апарат магнітно-резонансної томографії та ангіограф.

Завершення монтажу та введення в експлуатація комп’ютерного томографу планується на кінець травня поточного року.