Надрукувати
Перегляди: 2353

У Сумах 26, 27, 28 червня працюватиме Центр масової вакцинації від СOVID-19.

Про особливості такої вакцинації розповіли під час бліц-брифінгу заступник міського голови Тамара ІЩЕНКО та заступник начальника управління охорони здоров’я Степан ПАК.

Заступник міського голови Тамара Іщенко зазначила, що питання відкриття пункту масової вакцинації за дорученням міського голови Олександра ЛИСЕНКА було опрацьоване раніше, але потреби в розгортанні такого не виникало, оскільки з проведенням щеплень успішно справлялися стаціонарні пункти та мобільні бригади. Нині ж кількість охочих вакцинуватись зросла і є, чим їх щепити.

Центр масової вакцинації розміщуватиметься на базі МЦ «Романтика» (вул. Героїв Сумщини, 3). Працюватиме з 9:00 до 14:00. Тамара Іщенко запевнила, що буде дотримано всіх санітарних і протиепідемічних вимог.

Щепитись можуть усі охочі. Вакцинація добровільна та безоплатна. Із собою необхідно мати документ, що посвідчує особу.

Степан Пак розповів, що охочі щепитися проходитимуть до Центру масової вакцинації через центральний вхід, а виходитимуть через бічний. Вакцинація відбуватиметься у двох приміщеннях на першому поверсі. Проводитимуть її три бригади фахівців із КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1», КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» та КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Для вакцинації є понад 2500 доз вакцин.

Спікери вкотре наголосили на тому, що вакцинація наразі – єдиний спосіб убезпечити себе від тяжкого перебігу хвороби та сформувати в суспільстві колективний імунітет.