007.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО перевірив роботу територіального підрозділу управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», що розташований у Піщаному.

Разом із очільником громади структурний підрозділ відвідали керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК, староста Піщанського округу Микола САЧЕНКО, начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА, депутат міської ради Світлана ЛИПОВА.

Реалізація проєкту відбувалася в рамках фази впровадження програми «U-LEAD з Європою» (четвертий раунд), яким передбачалося відкриття територіального підрозділу саме в одному зі старостинських округів Сумської міської тергромади.

У рамках цієї співпраці сторони підписали Декларацію про наміри, згідно з якою міська влада забезпечила пристосування існуючих приміщень для облаштування підрозділу ЦНАП з урахуванням усіх вимог, передбачених Законом України «Про адміністративні послуги», та з дотриманням державних будівельних норм та стандартів. Своєю чергою європейські партнери забезпечили навчання персоналу, надали меблі та техніку для влаштування п’яти робочих місць (із урахуванням місця для самообслуговування відвідувачів), створили зону для очікування з розміщенням дитячого куточка.

«Ми наближуємо адміністративні послуги до мешканців старостинських округів – сьогодні проінспектували роботу однієї з «філій» нашого сумського ЦНАПу. Тут вже можна отримати 225 послуг – а це означає, що тепер не потрібно їхати до Сум, шукати для цього багато часу, адже черги немає, до слова, чим можуть скористатися і мешканці Курського мікрорайону міста. Тож дякуємо за співпрацю програмі «U-LEAD з Європою» за те, що змогли взяти участь у конкурсному відборі, і, як бачите, стали переможцями – отримали кошти в сумі близько 480 тис. грн на обладнання, на забезпечення всім необхідним для роботи. Міська влада також виділила майже 300 тис. грн для ремонту самої будівлі, та, що не менш важливо, для забезпечення відкритого простору та доступу для людей з інвалідністю», – зазначив Олександр Лисенко.

Окрім того, керівник громади подякував за співпрацю СТОВ «Піщане», яке надало приміщення для облаштування територіального підрозділу ЦНАП, підкресливши, що така кооперація з бізнесом є особливо цінною у спільному бажанні розвивати громаду.

Керуючий справами виконавчого комітету Юлія Павлик додала, що місцеві ЦНАПівці завжди можуть розраховувати на підтримку колег й керівництва, а разом із тим, звертатися з метою вирішення нагальних питань.

Принагідно Алла Стрижова поінформувала, що в цьому територіальному підрозділі управління також за визначеним графіком вестиме свою роботу працівник департаменту соціального захисту населення.

Олександр Лисенко, підсумовуючи, сказав, що робота зі створення ЦНАПу у старостинських округах продовжуватися й надалі – міська влада уже напрацьовує плани роботи за цим напрямком у Стецьківському та Великочернеччинському старостинських округах.