005.jpg

У Сумах привітали з прийдешнім професійним святом працівників закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти громади.

Урочистості, присвячені Дню працівників освіти, відбулись у Сумському національному академічному театрі ім. М. С. Щепкіна.

Із вітальним словом до представників освітянської галузі звернувся в. о. міського голови Михайло БОНДАРЕНКО: «Освітяни – це більше, ніж професія. Це горде звання, яке несуть найпочесніші. Ваша робота – це справжній труд, витримка й сила. Дуже цінуємо ваші зусилля, які ви спрямовуєте на те, щоб поділитися своїми знаннями з молодшим поколінням. Ви робите величезний вклад у розвиток суспільства, адже ваші випускники завтра розбудовуватимуть нашу державу. Наша глибока повага вам за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян і справжніх патріотів України».

Він зауважив, що в Сумській міській громаді працюють близько шести тисяч освітян, – це дуже потужна галузь високоосвічених людей, які займають активну громадську позицію, свідомо діють в будь-яких обставинах.

За словами Михайла Бондаренка, влада приділяє велику увагу потребам працівників освітньої сфери, бюджет галузі на 2021 рік складає 1 млрд 200 млн грн, виділені кошти на поточні і капітальні ремонти будівель закладів освіти, на впровадження енергоефективних заходів – близько 600 млн грн.

«Велике значення надається нагородженню та заохоченню працівників освіти. Учителі, які підготували переможців Всеукраїнських конкурсів і олімпіад, отримують надбавки від 10 до 20 % за високі досягнення у праці. І ця практика буде продовжена, – наголосив в.о. керманича міста. – Від імені міського голови Олександра ЛИСЕНКА щиро дякую вам за постійну самопожертву і щоденну самовіддачу, наполегливість і високий професіоналізм».

За багаторічну сумлінну працю, вагомі досягнення у педагогічній діяльності  та з нагоди Дня працівників освіти найкращі педагоги отримали нагороди, грамоти та подяки міського голови.

Вітали освітян зі святом і депутати Верховної Ради України Тетяна СКРИПКА та Михайло АНАНЧЕНКО.

Народні обранці висловили присутнім у залі і всім представникам галузі щирі слова вдячності за виховання підростаючого покоління. Вони зауважили, що без освіти – немає майбутнього, а відтак, подякували педагогам за те, що вони успішно й відповідально виконують покладену на них почесну та основну місію – виховують великі таланти, справжніх патріотів України.

За сумліну працю та визначні професійні здобутки деяким працівникам цієї галузі депутати Верховної Ради вручили грамоти Міністерства освіти і науки України та подарунки.

Начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО зазначила, що сумська громада має чимало освітянських досягнень, перемог і цінних надбань – це стосується реалізації проєкту Нової української школи, участі школярів в олімпіадах, конкурсах, турнірах, високого визнання педагогічних працівників.

«Незважаючи на карантинні обмеження діяльність керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти постійно спрямована на підвищення якості освіти та забезпечення її сталого інноваційного розвитку. При цьому важливою умовою здійснення навчання у закладах освіти є вакцинація педагогів, що у Сумській міській територіальній громаді було вчасно, з розумінням і у визначені терміни здійснено. Безмежна вдячність вам, шановні, освітяни, за розуміння, терпіння, мудрість і виваженість», – сказала посадовець.

Відзначила високі досягнення педагогів Сумської громади і директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА: «Переоцінити роль освіти, як і роль вчителя, неможливо. У нас склалася добра співпраця представницької та виконавчої влади у вирішенні освітянських питань. Надзвичайно добре, що у складі депутатів Верховної Ради є наша колега-педагог Тетяна Василівна Скрипка, яка на державному рівні, в депутатських комісіях і на сесіях, відстоює питання освіти і науки. Дорогі педагоги, бажаю вам отримувати задоволення від роботи, і аби ті зміни, які наразі активно впроваджуються в освітянську діяльність, були лише на краще, допомогли якнайшвидше досягти високого рівня європейської якості освіти, до чого всі ми прагнемо».

Вітали освітян і керівники обласної та міської профспілкових організацій.

Насамкінець, музичними вокальними та хореографічними виступами освітян вітали творчі міські колективи.