Надрукувати
Перегляди: 3936

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО разом із народним депутатом України Михайлом АНАНЧЕНКОМ, заступником міського голови Вірою МОТРЕЧКО, депутатом міської ради Сергієм ДМИТРЕНКОМ, директором міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Євгеном ГОНТОВЕНКОМ оглянули спортивну споруду та перевірили роботи, які там виконуються. 

Споруда спортивного комплексу експлуатується з 1971 року, а загальна площа спорткомплексу –3450,4 м2. У рамках реконструкції стадіону «Авангард» вже укладено футбольне поле зі штучним покриттям, побудовані чотири легкоатлетичні доріжки шириною 1,22 м довжиною 400 м, шість легкоатлетичних доріжок шириною 1,22 м довжиною 110 м, обладнано сектори для стрибків у довжину та висоту, сектор для штовхання ядра, яму для бігу з перешкодами.

Наразі ведуться роботи з утеплення фасаду площею 1042 м2 з підтрибунними приміщеннями площею 920 м2. Заступник міського голови Віра Мотречко повідомила, що було проведено тендер з очікуваною вартістю 6,7 млн грн. Вона додала, що основна мета діяльності стадіону – це створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою і спортом за місцем проживання. Саме тому важливо відреставрувати не тільки поле та доріжки, а й спорткомплекс, який побудовано у 70-х роках минулого століття. Ця робота потребує значних коштів, тому важлива підтримка з боку депутатів різних рівнів.

Директор міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Євген Гонтовенко сказав, що наразі підрядній організації сплачено аванс 1,6 млн грн на придбання матеріалів для проведення робіт з утеплення. Уже виконано близько 50% обсягу робіт, які проводяться ТОВ «Сумиславбуд». Закінчити все планують до кінця грудня поточного року.

Міський голова Олександр Лисенко зазначив, що у цій роботі важлива співпраця, тому необхідно в таких важливих справах залучати якомога більше зацікавлених сторін: «В наступному році плануємо продовжувати роботи щодо реконструкції стадіону, плануємо виділяти кошти. З депутатами також це обговорили. І необхідно завершувати роботи по всьому комплексу – якщо ми кажемо, що у нас є проєкт на благоустрій, на додаткове будівництво двох футбольних полів, облаштування огорожі, трьох вхідних зон, освітлення, то ми потрапили з ними до ДФРР, але потрібна підтримка народних депутатів, зокрема, Михайла Ананченка, обласної державної адміністрації. І в цьому є порозуміння – це головне. Цей проєкт треба завершувати спільними зусиллями. Зараз необхідно ремонтувати спортивні зали, яких тут п’ять. Це унікальна споруда, бо тут мають змогу займатися різними видами спорту: і гімнастика, і футзал, і баскетбол, і волейбол. Один зал відремонтований, а чотири – ні. Ремонту потребує і зовнішня стіна. Спільними зусиллями потрібно це завершувати, бо, наголошую, представники близько 20 видів спорту мають змогу тут тренуватися. А це більше двох тисяч спортсменів».

Народний депутат України Михайло Ананченко сказав, що дуже важливо, щоб ті, хто займаються спортом у цих залах, мали якнайкращі умови для розвитку своїх здібностей та навичок: «Сьогодні з міським головою Олександром Лисенком проінспектували стадіон «Авангард». Будувати з нуля якийсь спортивний об’єкт, можливо, не дуже доречно. Тому ми разом можемо об’єднати державні кошти, бюджет громади – і разом відремонтувати, відреставрувати споруду, зробити з цей об’єкт взірцевим. Наші спортсмени заслуговують на краще».

Депутат міської ради Сергій Дмитренко додав, що він сам близько 20 років тому займався спортом у цьому комплексі, але з того часу мало що змінилося в приміщеннях і в спортивних залах. Саме тому максимально сприятиме тому, щоб проєкт було реалізовано та створено якнайкращі умови для спортсменів.

Насамкінець Олександр Лисенко наголосив, що розвиток спорту – одна з необхідних складових розвитку громади. Адже дозвілля дітей і залучення їх до спорту, до здорового способу життя – завдання і батьків, і міської влади.