0012.jpg

27 квітня у Сумській загальноосвітній школі №20 відкрила свої двері капітально-відремонтована спортивна зала.

Протягом останніх двох років на поліпшення матеріально-технічної бази школи спрямовувалися кошти з міського та державного бюджетів, що дало можливість здійснити низку ремонтів в навчальному закладі.

Цього дня школу оглянули колишній її учень, народний депутат України Олег МЕДУНИЦЯ, міський голова Олександр ЛИСЕНКО та його заступник Степан ПАК, депутат Сумської міської ради Ірина РИБАЛЬЧЕНКО.

Завдяки фінансовій підтримці в навчальному закладі вдалося капітально відремонтувати спортивну залу, полагодити покрівлю, систему опалення та замінити 123 вікна.

На ці роботи у 2015 році з державного бюджету виділено 2,5 млн. грн. з міського 100 тис. грн. Крім цього, у 2016 році на капітальний ремонт харчоблоку з міської скарбниці спрямують 150 тис. грн. Вже другий рік поспіль, які і всі школи міста, також з міського бюджету школа отримує фіксовану суму коштів (у 2015 році – 100 тис. грн., у 2016 році – 150 тис. грн.).

Як зазначив міський голова, це яскравий приклад співпраці депутатів різних рівнів.

«Місцева влада розуміє свою відповідальність за якість навчання у місті. Але допомога народних депутатів та взагалі сумчан завжди стане в нагоді. Усмішки на дитячих обличчях – це найбільша винагорода, за яку будемо пліч-о-пліч працювати надалі», – сказав Олександр Лисенко.

Привітати учнів та побажати успіхів наступному поколінню спортсменів, яких нині виховує школа, завітали випускники навчального закладу – майстри спорту, призери Європи.

Довідково, нині в 31 класі школи №20 навчається 828 учнів, яким дають ґрунтовні знання 74 педагоги.