002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із комісією проінспектували дотримання температурних графіків теплогенеруючими компаніями.

До складу комісії ввійшли працівники департаменту інфраструктури міста, представники теплогенеруючої компанії та управителів багатоквартирними будинками.

Як сказав очільник громади, від сумчан почали надходити звернення щодо незадовільної температури в квартирах: «До мене особисто в соціальних мережах, до відділу «Служба 15-80» звернулися мешканці, які вказали адреси будинків, де, як вони думають, тепловики не дотримуються затверджених температурних графіків. Тому вирішив особисто взяти участь у роботі відповідної комісії з перевірки цього питання».

Комісія склала список із адрес будинків, про які писали в соціальних мережах сумчани, та щодо яких надходили скарги до відділу «Служба 15-80» та приступила до перевірки дотримання температурних режимів і там, де надавач тепла ТОВ «Сумитеплоенерго», і в будинках, які розташовані на території обслуговування ТОВ «Котельня північного промислового вузла».

У ході перевірки були оглянуті теплопункти в багатоквартирних будинках, проведені заміри температурних показників. Окрім того, працівниками департаменту та представниками управляючих компаній здійснено скринінг температури і в помешканнях сумчан. Усі зібрані дані передадуть до теплогенеруючих компаній.

Підсумовуючи результати перевірки, Олександр Лисенко сказав, що мешканці повинні отримувати якісну послугу, а температура в домівка має відповідати нормам: «Ми перевірили будинки в нашому місті, на які були скарги від мешканців. Дійсно, є проблемні ситуації – особливо в кутових квартирах. Після сьогоднішньої нашої перевірки я дав доручення керівництву департаменту інфраструктури міста, щоб вони провели відповідну нараду й звернулися до ТОВ «Котельня північного промислового вузла» та ТОВ «Сумитеплоенерго» з вимогами виправити ситуацію. Так, ми розуміємо, що сумчани мають прямі договори з теплогенеруючими компаніями, але, разом із тим, відчуваємо відповідальність за те, щоб у квартирах було комфортно. Адже температурний режим впливає і на захворюваність, а наразі й так складна ситуація медичній галузі. Тому всі недопрацювання зафіксували, будемо працювати над їх усуненням. І також хочу звернутися до мешканців, які самі намагаються відрегулювати подачу тепла в будинках, – будьте дуже обережними. Я розумію, що, можливо, хтось хоче заощадити кошти, але, в той же час, необхідно подумати й про сусідів, у яких удома маленькі діти, які можуть захворіти. Тому такі маніпуляції взагалі краще не проводити, тим більше – самостійно».

Очільник обласного центру повідомив, що триматиме питання якості надання послуги з теплопостачання на особистому контролі.

Начальник управління житлово-комунального господарства Олександр КИСІЛЬ зазначив, що перевірки проводити планують і надалі. Такі проблеми виникають не тільки через недопрацювання тепловиків, досить часто мешканці самостійно регулюють температуру теплоносія для того, щоб зекономити кошти.