Надрукувати
Перегляди: 4089

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь в урочистостях із нагоди відзначення 103-ої річниці Соборності України.

Участь у заходах взяли також представники обласної та районної влади, військові, правоохоронці, громадські активісти, депутати, посадові особи органів місцевого самоврядування, активна громадськість, духовенство.

Спочатку на Алеї Героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять про захисників України, які віддали свої життя за Україну, боронячи її від російського агресора та відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність своєї держави.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулися урочистості, під час яких було нагороджено сумчан та жителів області за значні заслуги в різних галузях.

Очільник Сум Олександр Лисенко нагадав, що 22 січня 1918 року відбулося проголошення Першої Незалежності, а у цей же день рік потому проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу відбулося 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві.

«День Соборності України – був і залишиться споконвічним нагадування нам про те, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! На жаль, нам знову доводиться відстоювати своє право на незалежність та соборність. В окопах на передовій наші захисники наразі боронять нашу мирну країну. Серед цих героїв багато наших земляків, які дбають про те, щоб був спокій тут, у Сумах. В українській мові «соборність» означає всеєдність, цілісність, неподільність. Сьогодні зранку, вже традиційно, запитав свою доньку про те, що таке для неї це слово. Отримав просту і дуже правильну відповідь – це об’єднання людей. Дійсно, це про єдність не територій. Це про єдність нас як народу. Хочу побажати в цей день усім міцного здоров'я, миру та злагоди. Слава Україні!», – сказав голова Сумської міської територіальної громади.

Грамотами міського голови за активну громадянську позицію та з нагоди Дня Соборності України нагородили Віктора КАЗБАНА, Володимира САЙКА та Дмитра ШИПІКА.