005.jpg

У Сумах з нагоди Дня єднання, – свята, запровадженого згідно з Указом Президента України від 14 лютого, урочисто підняли Державний Прапор та виконали Державний Гімн.

У заході взяли участь керівники міста та області, працівники структурних підрозділів органів влади, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, громадськість та засоби масової інформації.

Після урочистого підняття прапору України та спільного виконання Гімну держави до учасників заходу звернувся перший заступник міського голови Михайло БОНДАРЕНКО: «Тільки у єднанні ми можемо показати наскільки ми – правильний і справедливий народ. Ці синьо-жовті стяги – це не просто символ держави, – це наша з вами гордість і честь. Я впевнений, що ми з гордістю пройдемо всі випробування, і покажемо, що ми не тільки готові на мирний діалог, але ми готові зі зброєю в руках захищати Україну».

Долучилися до відзначення Дня єднання й депутати міської ради, які цього дня зібралися на сесію. До обранців із закликом до згуртованості в ім’я України звернувся міський голова Олександр ЛИСЕНКО, після чого в сесійній залі пролунав Державний Гімн.

Під час сесійного засідання депутати на чолі з очільником громади ухвалили важливі рішення щодо діяльності формувань територіальної оборони Сумської міської тергромади.

Зауважимо, що в Указі Президента Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО День єднання оголосили для посилення консолідації українців, зміцнення їхньої стійкості на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.