0012.jpg

5 травня виповнилося два роки від часу загибелі в зоні АТО полковника Олександра АНІЩЕНКА.
Вшанувати пам’ять про Героя України, Почесного громадянина міста Суми до стін школи №4, де навчався загиблий, прийшли його батьки та дружина, однокласники, міський голова, депутати Сумської міської ради, представники обласної влади, курсанти ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка, Служби Безпеки, побратими по службі, школярі та ін.

На переконання батька Олександра Аніщенка Григорія, українці – сильний народ, з міцною генетичною пам’яттю. Весь світ пам’ятає страшний голодомор, роки Другої світової війни. Так само пам’ятатиме і російську агресію проти мирної України. Він подякував всім присутнім за збереження пам’яті про його сина та всіх загиблих учасників бойових дій в зоні АТО.

«Олександр завжди був чемпіоном у всьому: у школі, в армії, під час несення служби. На всі віки сумчани залишать теплу згадку про нашого земляка, Героя, який ціною власного життя врятував своїх побратимів та захищав майбутнє своєї держави», – звернувся до присутніх міський голова.
Його однокласниці пам’ятають, як проводжали свого товариша на Схід України. Того дня зранку він провідав своїх батьків, зібрав всіх друзів, родину та переконував – все буде добре! А потім, замість теплих обіймів своєї дружини та чарівної донечки, мав вирушати в зону АТО – на захист Батьківщини. Того дня його бачили востаннє.

«Дивлячись на тюльпани – улюблені квіти Героя, якими заквітчане все місто – перед очима постає усміхнене обличчя Олександра Аніщенка», – поділилася однокласниця «альфівця» Тетяна САМОЙЛЕНКО.

Присутні під час лінійки вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Героя, поклали квіти поряд з меморіальною табличкою на фасаді школи. Цього дня з’явилася ще одна меморіальна табличка– по вул. Антонова, яка нині носить ім’я Олександра Аніщенка.