Надрукувати
Перегляди: 2410

У Сумах відбувся Марш Єдності, участь у якому взяв міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Окрім того, до заходу долучилися представники обласної влади, депутати різних рівнів, посадовці, правоохоронці, представники громадських організацій та активна громадськість.

Очільник громади зазначив, що в часи, коли ворог намагається посварити народи один із одним, важливо пам’ятати про єдність та усіма способами намагатися відстоювати мир: «Уже трохи більше 30 років тому ми отримали можливість жити у вільній та незалежній країні, яка розвивається своїм демократичним шляхом, дбає про добросусідство та намагається щодня ставати кращою. Але це всім подобається. Уже майже вісім років наші хлопці й дівчата захищають свій дім, свою землю від тих, хто раніше називав нас своїм «братнім народом». І ми не відступимо. Нові виклики лише об’єднують нас. І сьогоднішній Марш – прямий тому доказ. Дуже символічно, що ми зібралися сьогодні, коли святкуємо День Державного Герба України. Ми у себе вдома, нам нікуди йти. За своє будемо стояти до самої перемоги!».

Олександр Лисенко сказав, що місто тісно співпрацює з міським командуванням територіальної оборони, ведеться робота по створенню добровольчих формувань. Усі заклади охорони здоров’я, стратегічні підприємства забезпечені генераторами, що дозволить їм працювати в умовах надзвичайних ситуацій. Також він нагадав усім учасникам Маршу, що на Інформаційному порталі Сумської міської ради розміщені матеріали щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях.